Cotidianul informeaza: Maghiarii, mai rationali decat pedelistii.
UDMR spune "nu" redesenarii hartii Romaniei dorita de PDL si presedinte
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi la Arad ca va accepta demararea unor discutii cu privire la o reorganizare administrativ-teritoriala a Romaniei abia dupa alegerile de anul viitor. Potrivit acestuia, o discutie in acest sens nu este oportuna, cel putin nu acum.
"Regionalizarea nu se va face pana in 2012 sau, daca se va face, se va face fara UDMR. Eu cred ca o reforma administrativa trebuie facuta la inceputul ciclului electoral, nu la sfarsitul mandatului, si de aceea in acest moment tot ce am discutat, ce am vazut, nu poate fi sustinut", a declarat liderul UDMR.
Kelemen Hunor a adaugat ca "transformarea judetelor in megajudete sau transformarea regiunilor de dezvoltare in judete ar fi o greseala".
Declaratia lui Hunor vine la cateva zile dupa ce PDL a anuntat ca vrea sa reia negocierile cu UDMR pe tema reorganizarii administrative-teritoriale a Romaniei.
Deputatul PDL Vasile Gherasim, unul dintre oamenii insarcinati de partidul lui Boc cu negocierile pentru reorganizarea administrativ-teritoriala a tarii, declara luni ca formatiunea sa vrea din nou sa convinga UDMR sa accepte reorganizarea.