Monica Macovei s-a referit la frecventele acuzatii aduse justitiei, acuzatii conform carora s-ar raspunde unor presiuni cu caracter politic in cazul instrumentarii unor dosare ale parlamentarilor. Ninistrul Justitiei a afirmat ca se incearca, astfel, o decredibilizare a activitatii ministerului pe care il conduce. Ea a apreciat ca persoanele cercetate sunt din toate partidele politice si ca acest aspect ar trebui sa conduca la ideea ca nu se poate vorbi despre o politizare a activitatii justitiei. "Daca sunt cercetati parlamentari, se considera ca toti sunt victime ale razbunarii politice. Daca sunt de la PD, aud ca e facatura PNL, daca sunt de la PNL, aud ca e facatura PD, daca e din UDMR, probabil ca toata coalitia s-a pus pe el" - a comentat Macovei atmosfera in care justitia trebuie sa-si desfasoare activitatea.
Ministrul a mai precizat ca nu a dat niciodata telefoane in probleme care tin de dosarele privitoare la parlamentari. "Eu nu apas pe butonase, procurorii fac de capul lor ceea ce fac", a afirmat ministrul. Totodata, Macovei a propus CSM revocarea din functia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa ICCJ a procurorului Marcel Sampetru.
In motivare se face referire la o exercitare defectuoasa a atributiilor manageriale de coordonare si conducere de catre Sampetru. Acesta fusese numit in functie in aprilie 2004 si era singurul membru al vechii conduceri a Parchetului General, om de incredere al fostului procuror general Ilie Botos. (Carmen Corbu)