Reprezentantii principalelor formatiuni politice se acuza de implicare excesiva ori dezinteres fata de cele 526 de familii ramase fara case in urma inundatiilor. Cei care au iesit la rampa au fost reprezentantii PD-L, care acuza social-democratii ca au profitat de moment pentru a-si face campanie electorala. "Am vazut ce au facut colegii de la PSD la Dorohoi si mi s-a parut ridicol sa speculeze pe seama unor oameni, sa se imbrace in rosu si sa inceapa sa imparta ajutoare", a declarat Rodica Hutuleac, presedintele organizatiei de femei a PD-L, adaugand ca nu s-a impartit niciun ajutor in numele partidului de la putere.
Reprezentantii PSD au respins acuzatiile, sustinand ca implicarea structurilor politice nu reprezinta campanie electorala pe seama celor oropsiti si nici politizare excesiva a unui dezastru, "ci dovada de bun simt si solidaritate fata de alegatori". Asta, desi in urma cu o saptamana, presedintele PSD, Victor Ponta si mai multi reprezentanti centrali, printre care si primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, s-au deplasat la Dorohoi cu un convoi de 33 de tiruri, sapte camioane si noua microbuze cu diverse ajutoare, toate insemnate cu sigla partidului. Mai mult, la un moment dat au existat si discutii potrivit carora cele 800.000 de lei promise Dorohoiului de primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, sa fie gestionate de partid, lucru interzis prin lege. In cursul saptamanii care se incheie, la sediul PSD din Dorohoi sinistratii au format cozi pentru a primi ajutoare. "La sediul partidului nostru din Dorohoi au venit oameni pentru a depune cereri de a primi ajutoare donate de colegii nostri de la organizatiile PSD din toata tara, pe care le putem gestiona noi ca si partid, lucru total diferit de banii veniti prin Consiliul Local al Sectorului 5, la propunerea primarului Vanghelie, a mentionat senatorul Gheorghe Marcu, presedintele organizatiei judetene a social-democratilor, adaugand ca acelasi CL a acordat 200.000 de lei si Primariei Hiliseu-Horia care este condusa de un reprezentant al PD-L. Acesta a precizat ca destinatia sumelor provenite din bugetul Primariei Capitalei va fi stabilita de autoritatile locale.
Presedintele filialei locale liberale, Florin Turcanu este de parere ca fiecare om politic duce o campanie electorala prin tot ceea ce face, insa conteaza si modul pe care il adopta. "Nu vreau sa intru in polemica cu cei de la PSD dar am vazut si eu ca tot ceea ce primesc oamenii de la PSD este personalizat", a mentionat liderul liberal.

Ajutoare de la societati comerciale

In aceste conditii, daca reprezentantii PSD sustin ca ei au adus in zonele inundate 300 tone de ciment, dar si alimente si bani, si cei de la PD-L apreciaza ca vor construi din forte si materiale proprii cinci case si vor organiza tabere pentru 600 copii.






In vederea ajutorarii persoanelor afectate de inundatii se implica si societati comerciale, cetateni si reprezentanti ai institutiilor publice. Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate vor distribui ajutoare, Orchestra "Rapsozii Botosanilor" va dona suma de 1.000 de lei obtinuta dupa sustinerea concertului umanitar de joi seara iar consilierii locali ai municipalitatii au in vedere acordarea prin hotarare de CL suma de 50.000 de lei pentru Primaria Dorohoi si 20.000 de lei pentru cea din Hiliseu Horia.