HotNews informeaza: Cum se duce lupta in sondajele de opinie - Primar in doua tururi vs. Primar intr-un singur tur dupa 101% din voturi.
Publicatia locala Glasul Maramuresului, anunta vineri, pe prima pagina ca lupta pentru Primarie se va transa in primul tur, citand un sondaj de opinie neatribuit. Potrivit ziarului, Catalin Chereches este cotat cu 63,6% sanse sa castige campania electorala, iar pe locul doi, la mare distanta, s-ar clasa independentul Mircea Dolha cu 17,9%, urmat pe locul trei de candidatul PDL, Mihai Patrascu cu 7%. Cu toate acestea, daca sunt calculate procentele alocate fiecarui candidat in urma sondajului de opinie, la final se obtine un total de 101%.
O alta publicatie locala, Informatia Zilei, citeaza un sondaj de opinie realizat in perioada 28 aprilie - 5 mai 2011 pe un esantion de 1.016 repondenti, dar nu specifica cine a comandat sondajul de opinie. Sondajul il claseaza ca favorit pe Catalin Chereches (USL) cu 38,3%, iar pe locul doi pe independentul Mircea Dolha cu 31,8%. Pe locurile urmatoare sondajul ii da pe Mihai Patrascu de la PDL. (14,1%), Vasile Vlasin - independent (6,1%), Doru Dancus - PNTCD (5,6%), Ciprian Chereches - PRM (2,9%), Petru Tomoiaga - PV. (1,2%).
Publicatia mai precizeaza ca in caz ca Mircea Dolha si Catalin Chereches ajung sa se confrunte in turul doi de scrutin, castig de cauza va avea candidatul independent Dolha cu 51,6% din sufragii.