Ocuparea fotoliului de succesor al lui Basescu la Primaria Generala a Capitalei, in urma alegerilor ce vor fi organizate peste cateva luni, scoate in evidenta inerentele rivalitati dintre liberalii si democratii bucuresteni, PNL grabindu-se sa-l propuna pe viceprimarul Ludovic Orban pentru candidatura interna a Aliantei D.A.

Organizatia PNL Bucuresti l-a desemnat ieri pe liderul filialei, Ludovic Orban, drept candidat al formatiunii liberale in competitia interna din Alianta D.A. pentru postul de primar al Capitalei.
Conform protocolului Aliantei, candidatul PNL-PD pentru postul lasat liber de Traian Basescu va fi ales de la unul din cele doua partide pe baza unui sondaj de opinie. Astfel, dupa ce va fi anuntat si candidatul PD, se va realiza un sondaj care sa masoare notorietatea si increderea celor doi in randul bucurestenilor. Ulterior, conducerea Aliantei isi va nominaliza candidatul la Primaria Capitalei.

“Primarul general interimar nu poate candida“

Orban, actual viceprimar general, a declarat ca saluta decizia Consiliului National de Conducere (CNC) al Aliantei prin care viceprimarul general Razvan Murgeanu (PD) a fost numit primar general interimar. CNC l-a desemnat pe Murgeanu dupa ce acesta a fost propus de catre Colegiul Director al PD pentru preluarea interimatului la conducerea Primariei Capitalei, pana la organizarea alegerilor pentru ocuparea functiei de primar general. “In CNC s-a decis ca primarul general interimar sa nu poata candida, pentru asigurarea unei competitii corecte, in interiorul Aliantei“, a explicat Orban. El sustine ca nu a fost desemnat interimar pentru ca liderii Aliantei stiau ca vrea sa candideze la postul de primar general. “Alegerile trebuie organizate cat mai repede, astfel incat Capitala sa aiba o functionare corecta a serviciilor publice. Vom cere noului Guvern sa stabileasca cat mai repede o data a alegerilor. Eu cred ca aceasta ar trebui sa fie pana pe 15 martie“, a mentionat Orban. La conferinta de presa de ieri au mai participat, alaturi de Orban, primarii de sector ai PNL, respectiv Andrei Chiliman, Adrian Inimaroiu si Cristian Poteras. De asemenea, au mai fost prezenti membri ai conducerii PNL Bucuresti si consilieri municipali ai PNL.