Liderul PNL Ludovic Orban este invitat de filiala PNL Dambovita sa candideze in acest judet la alegerile parlamentare din toamna.
Pana acum, noua membri ai filialei Dambovita a PNL si-au depus dosarele pentru a candida in colegiile uninominale din judet.
Potrivit lui Marius Dumitrache, purtatorul de cuvant al PNL Dambovita, este posibila si candidatura unui membru cunoscut din conducerea centrala a partidului. "Candidatura unui nume sonor precum Ludovic Orban ar face ca aceasta tinta a noastra sa fie chiar depasita. Aparitia unui lider de la centru ne va ajuta sa obtinem cu siguranta rezultate mai bune decat cele de la alegerile locale, unde noi, cei de la Dambovita, am obtinut un procent sub media pe tara. Desemnarea celor care vor intra in cursa electorala pentru alegerile din aceasta toamna in cele 11 colegii uninominale din judet se va face sambata, in cadrul Delegatiei Permanente, intalnire la care vor participa membrii tuturor organizatiilor locale si conducerea Biroului Judetean interimar", a declarat Marius Dumitrache, purtatorul de cuvant al organizatiei Dambovita a PNL.
Dumitrache a mai precizat ca, pentru Senat, si-a depus dosarul de candidatura actualul senator Ion Mihai Dumitrescu, fostul presedinte al PNL Dambovita pana anul trecut cand dupa alegerile europarlamentare si-a dat demisia din functie din cauza rezultatelor slabe obtinute de filiala judeteana, iar pentru Camera Deputatilor, si-au depus dosarele de candidatura actualul deputat Gabriel Plaiasu, precum si Marian Ionescu, Gheorghe Amuzan, Maria Cristea, Gabriel Grozavu, Ion Balas, Teodor Bate si Victor Nae.
PNL Dambovita doreste sa obtina la alegerile din toamna un mandat de senator si doua de deputati.
Biroul Politic Central al PNL a decis luni seara ca pentru Sectorul 1 din Capitala sa desemneze pentru a fi validati in Delegatia Permanenta patru candidati pentru Camera Deputatilor, respectiv Calin Popescu Tariceanu, in colegiul din nord-estul sectorului, Ludovic Orban, colegiul din sud-est, Bogdan Olteanu, in colegiul de nord-vest si Daniel Budunescu, in sud-vest, iar pentru Senat doar un candidat pentru cele doua colegii, respectiv Crin Antonescu.