Democrat-liberalii constanteni s-au linistit. Cel putin asta dau de inteles inclusiv primarii care erau la un moment dat suparati si dadeau semne ca ar putea parasi partidul, pe motiv ca de la centru s-a decis ca nu Stelian Dutu este candidatul pentru sefia Consiliului Judetean Constanta. Acelasi lucru il spune si candidatul PDL pentru presedintia Consiliului Judetean Constanta, decanul Baroului Ion Popescu: "Daca lucrurile au fost un pic neclare, acum s-au lamurit".
"Lucrurile s-au linistit in partid. Primarii, candidatii, unii membri apropiati de presedintele Organizatiei Judetene a PDL Constanta, care au fost la un moment dat nemultumiti, au spus ca sunt de acord sa muncim si sa castigam alegerile", a spus democrat-liberalul Ion Popescu. Candidatul PDL pentru CJC a mai dat de inteles ca, in privinta lui Stelian Dutu, nu poate spune ce va face, decat ca, cel mai probabil, este alaturi de echipa. "Stelian Dutu nu a fost niciodata suparat pe mine, ci pe o decizie a partidului", a mai spus Ion Popescu pentru a lamuri si problema ivita cu ocazia desemnarii candidatului pentru presedintia Consiliului Judetean Constanta. Acum, cand este clar cine va candida pentru CJC, urmeaza si lansarea aspirantilor la fotoliile de primar al Constantei (Constantin Dorel Onaca), respectiv presedinte al Consiliului Judetean (Ion Popescu). Evenimentul va avea loc duminica, 20 aprilie a.c., la Casa de Cultura din Constanta, in prezenta "greilor" PDL, cum ar fi presedintele partidului, Emil Boc, Adriean Videanu, Theodor Stolojan.

Lista pentru CJC a fost definitivata

Referitor la candidatii pentru Consiliul Judetean Constanta, ieri seara a avut loc o ultima intalnire a democrat-liberalilor pentru a lamuri un ultim aspect, astazi urmand ca lista sa fie depusa. Cel putin asa sustine candidatul PDL pentru presedintia CJC: "99% lista este batuta in cuie", a precizat Ion Popescu ieri. Pe lista se regasesc Ion Popescu si Constantin Dorel Onaca (optiunea PDL pentru fotoliul de primar al Constantei), membrii Biroului Permanent Judetean Constanta, primari (pentru a trage lista in sus), respectiv cate un membru al organizatiilor puternice din teritoriu. "S-a tinut cont de o lista lunga de criterii pentru fiecare candidat inclus pe lista pentru Consiliul Judetean", ne-a dat asigurari Ion Popescu, pentru a sublinia faptul ca toti candidatii sunt oameni "de valoare ai partidului, care au muncit si vor munci in continuare pentru ca PDL sa castige alegerile".