AGERPRES informeaza: Primarul municipiului Giurgiu spune ca regionalizarea Romaniei este necesara dar, facuta in graba, va crea haos
Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, spune ca reorganizarea teritoriala a Romaniei nu se poate face batand din palme pentru ca se va crea un haos total.
"Si Romania va incerca sa faca ceea ce eu vazusem in tarile dezvoltate din Europa si in primul rand Germania cu landurile sau in Olanda si sigur ca, efectiv, este nevoie de o alta structura de conducere a tarii, dar sa creada cineva ca se bate din palme acum si ca vom reusi sa facem noi aceasta regionalizare, ne inselam, deci cream un haos total", a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Lucian Iliescu.
El considera ca trebuie facuta regionalizarea Romaniei, dar la un alt nivel, nu cu opt regiuni, ci prin unirea a maximum trei judete. "Trebuie facuta o alta gandire pe regionalizare, dar nu la nivelul sa faca opt regiuni pentru ca nu reusesti, nu ai cum sa te mai intalnesti. Acum ma mai cheama si pe mine la Bucuresti, e aproape, dar sa ma cheme acum la Ploiesti sau, daca o fi, la Pitesti, si asa mai departe, fac trei ore jumatate dus si inca atat la intoarcere. Pai trebuie sa plec cu o zi inainte sa ajung la sediul central, inseamna ca facem centralismul democratic din nou, centram intr-o singura zona o regiune. Eu zic ca in momentul acesta nu va avea nicio sansa, iar daca se va incerca sa se faca asa ceva tineti minte: Romania intra in haos total", a mai spus Lucian Iliescu.
Edilul a adus ca argument faptul ca in 20 de ani nu s-a reusit cadastrarea tuturor terenurilor agricole din mediul rural.