Parlamentul l-a validat ieri in functia de membru al Colegiului Consiliului National de Studiere a Securitatii (CNSAS) pe Virgiliu Leon ¥arau, propus de PD, parlamentarii PRM neparticipand la vot, nemultumiti ca acesta nu a fost verificat de CNSAS.
Senatorul PRM Gheorghe Funar a anuntat, in plenul Parlamentului, ca grupurile parlamentare ale PRM se retrag de la vot pentru ca CNSAS nu a verificat daca ¥arau a colaborat cu Securitatea. Funar a fost cel care a propus amanarea numirii lui ¥arau pentru ca CNSAS sa verifice daca acesta a colaborat cu Securitatea, aratand ca nu este suficienta declaratia pe proprie raspundere. "ßi doamna Mona Musca a declarat pe propria raspundere ca nu a colaborat cu Securitatea, dar CNSAS a decis altceva. N-am vrea sa patim la fel. Nu este nicio graba, se impune sa fie verificat de CNSAS candidatul PD in Colegiul CNSAS", a explicat senatorul PRM. El a spus ca Virgiliu Leon ¥arau ar putea fi "o Musca mai mare" si, din acest motiv, este necesara verificarea lui.
Deputatul PSD Valeriu Zgonea a respins propunerea lui Funar, aratand ca aceasta ar incalca cutumele parlamentare si Regulamentul Parlamentului. Virgiliu Leon ¥arau a fost validat cu 244 de voturi "pentru". (Nicoleta Nicolae)