Fostul ministru al Informatiilor, Vasile Dancu, un intelectual valoros de stanga, ar putea fi numit in functia de consilier prezidential pe probleme politice. Conform unor surse din PSD, el ar urma sa il inlocuiasca astfel pe actualul consilier prezidential Cristian Preda.
Preda se afla pe un loc eligibil pe lista PD-L pentru europarlamentare, iar dupa alegeri va trebui sa renunte la postul de la Cotroceni.
Vasile Dancu a devenit o varianta pentru un post de consilier la Cotroceni, dupa ce a fost marginalizat in PSD, relatiile sale fiind tensionate cu toata conducerea PSD, atat cu Geoana, cat si cu Iliescu si Nastase.
Vasile Dancu a demisionat in data de 17 iulie 2007 din functia de vicepresedinte al PSD pentru analiza politica si comunicare, invocand hotararea presedintelui partidului, Mircea Geoana, de a-i interzice sa dea interviuri presei pe teme de strategie, hotarare reiterata la Comitetul Executiv National al PSD.
Daca Vasile Dancu va deveni consilier prezidential, cel castigat nu va fi in primul rand presedintele Traian Basescu, care oricum il are de mult de partea sa pe reputatul sociolog clujean. Odata ajuns la Cotroceni, profesorul universitar Vasile Dancu va putea sa lucreze pe fata la armonizarea intereselor politice ale celor doua componente ale coalitiei de guvernare - PSD si PD-L, partide intre care Dancu a pendulat in ultimii ani.
Totodata, presa din Cluj a relatat, zilele trecute, ca una dintre firmele lui Vasile Dancu este implicata in diferite operatiuni de campanie electorala a fiicei presedintelui Basescu, Elena Basescu, care candideaza ca independent pentru Parlamentul European.