ßeful statului a participat ieri la un dejun de lucru cu ambasadorii rezidenti ai statelor membre UE, in cadrul caruia au fost trecute in revista actiunile intreprinse de institutiile statului in ultima perioada, in contextul pregatirii Romaniei pentru aderarea la UE.
"Intalnirea a urmarit informarea reprezentantilor statelor membre in legatura cu cele mai recente evolutii in domeniile monitorizate de Comisia Europeana si clarificarea unor aspecte punctuale de un interes particular pentru tarile europene", se precizeaza in comunicatul remis de Administratia prezidentiala.
Potrivit sursei citate, seful statului a pledat ca la Consiliul European din iunie sa fie luata o decizie care sa confirme "definitiv" aderarea Romaniei la 1 ianuarie 2007.

Marea Britanie, sustinatoare a Romaniei

Presedintele Traian Basescu a avut ieri o intalnire si cu ministrul britanic pentru Afaceri Interne, Charles Clarke, temele discutiilor axandu-se pe aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si pe aspecte relevante ale cooperarii bilaterale. Presedintele a facut referire la cele mai recente evolutii in cadrul reformelor pe linie de administratie si afaceri interne, subliniind ca progresele obtinute in acest "domeniu sensibil, de care depinde aderarea Romaniei la 1 ianuarie 2007", sunt "pozitive" si "raspund asteptarilor Comisiei Europene", dupa cum se arata in comunicat. Charles Clarke i-a transmis presedintelui Basescu mesajul de salut din partea premierului Tony Blair si a afirmat ca Marea Britanie ramane un sustinator al Romaniei in atingerea obiectivelor sale.