Liviu Negoita, desemnat ca premier de catre Basescu, a omis sa-si treaca in CV-ul politic cateva episoade politice interesante: trecerea prin alt partid si o demisie din conducerea PD in urma unui conflict cu Traian Basescu.
In varsta de 47 de ani, nascut la Braila, de profesie avocat, Liviu Negoita a fost ales in vara anului trecut, pentru al doilea mandat de primar al sectorului 3, cu un scor categoric: circa 80% in primul tur (la o prezanta la vot de 19%).
Intrat in 1997 in Partidul Democrat conform CV-ului postat pe site-ul Primariei sectorului 3, Negoita este in prezent vicepresedinte al BPN al PD-L si coordonator politic al campaniei prezidentiale a lui Traian Basescu, informeaza Realitatea TV.
Din biografia sa oficiala a omis insa cateva episoade interesante: a fost liberal. A intrat in 1996 in Camera Deputatilor pe listele PNL-CD, si abia un an mai tarziu a trecut in Partidul Democrat, castigand un nou mandat de parlamentar in 2000 pe listele acestuia. In iunie 2004 a lasat balta deputatia pentru Primaria sectorului 3.
Considerat un primar eficient si gospodar, lui Negoita i s-au reprosat de-a lungul timpului legaturile de afaceri pe care Primaria le deruleaza in domeniul salubritatii cu omul de afaceri Silviu Prigoana, ajuns si el deputat PD-L.
Un alt episod interesant este cel al scurtei sale demisii din varful PD. S-a intamplat in 2003, in urma unui conflict cu Traian Basescu. Negoita nu a fost atunci de acord cu retragerea sprijinului politic pentru senatorul Viorel Pana din functiile de vicepresedinte al partidului si al Senatului si i-a trimis lui Basescu demisia.
Liviu Negoita e si un primar cu voce. A demonstrat-o anul trecut in vara, intre cele doua tururi de scrutin ale bataliei pentru Primaria Generala, intr-o emisiune a Antenei 1, in care se aflau cei doi contracandidati: Sorin Oprescu si Vasile Blaga.
"Biata-ti vioara/Incearca in zadar/Ti s-a stins vocea/ Batrane lautar", a inganat Negoita.