Ministerul Agriculturii va avea aceeasi structura, iar presedintele Colegiului Medicilor Veterinari, Liviu Harbuz, si directorul Statiunii de Cercetare Dezvoltare Caracal, Catalin Rosculete, vor fi numiti secretari de stat, a declarat marti ministrul de resort, Ilie Sarbu. "Vom pastra actuala structura a ministerului cu trei secretari de stat si un subsecretar de stat pentru ca nu ne da voie sa mai facem schimbari. Urmeaza ca noi (PSD - n.r.) sa mai numim un subsecretar de stat, iar PD-L inca nu mi-a dat un nume (pentru o functie de secretar de stat - n.r.)", a afirmat Sarbu.
Liviu Harbuz, care a mai fost secretar de stat in minister si presedinte al Autoritatii nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor in perioada guvernarii Nastase, va coordona directia de afaceri europene si relatii internationale, avand in subordine si agentiile de plati. "Liviu Harbuz are experienta in relatia cu Uniunea Europeana. A negociat un capitol greu, cel de siguranta alimentara", a mai spus Sarbu.
Totodata, Catalin Rosculete se va ocupa de implementarea politicilor agricole, potrivit ministrului Agriculturii.
Postul de subsecretar de stat va avea in subordine, cel mai probabil, padurile, iar cel de secretar de stat, care urmeaza sa fie ocupat de un reprezentant al PD-L, va avea atributii legate de relatia cu parlamentul, fiind responsabil de o serie de institutii aflate in subordinea ministerului.
Surse din PSD au declarat luni agentiei Mediafax ca Liviu Harbuz, fost presedinte al Agentiei Nationale Sanitar-Veterinare in mandatul 2000-2004, a fost propus de organizatii pentru un post de secretar de stat la Ministerul Agriculturii, un alt nume luat in calcul pentru un alt post de secretar de stat in acest minister fiind Catalin Rosculete. Totodata, un posibil viitor secretar de stat la Agricultura ar fi si Virgil Mandru.