Liderul PSD, Mircea Geoana, a comentat cu umor afirmatiile vicepresedintelui PD-L, Cezar Preda, si a declarat ca PSD nu va iesi de la guvernare: "Iesirea de la guvernare? Asta-i buna!".
Opinia lui Geoana a fost sustinuta si de alti lideri de partid. Marian Vanghelie a declarat ca Traian Basescu doreste sa scoata PSD de la guvernare dar nu va reusi.
"Intentia presedintelui Traian Basescu este de a incerca sa racoleze pe anumite parghii o serie de parlamentari fie PSD, fie PNL. De intentia asta se cunoaste foarte clar, pentru a incerca sa faca o majoritate parlamentara", a declarat Marian Vanghelie.
De asemenea, acesta nu a dorit sa comenteze declaratiile lui Cezar Preda, dar a afirmat ca Preda nu a castigat alegerile, le-a pierdut, asa ca "nu poate el sa dicteze cine iese sau nu de la guvernare".
Un alt lider PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca partidul sau este solidar cu PD-L la guvernare dar nu poate fi solidar in cursa pentru presedintie.
"Noi ne-am asumat guvernarea, suntem solidari cu PD-L la guvernare. Nu suntem solidari cu indeplinirea unor deziderate prezidentiale", a declarat Dragnea.