Inpolitics informeaza: Momentul adevarului: de ce i-a scos din minti Geoana pe Ponta & Crin
Ceea ce se vehicula neoficial prin mediile de presa in ultimele saptamini a devenit realitate, prin gura lui Liviu Dragnea, secretarul general al PSD: adevaratul motiv al enervarii liderilor USL pe Geoana, care a culminat cu decizia debarcarii de la șefia Senatului.
Dragnea a dezvaluit, azi, pentru Europa FM, cum i-a sabotat Geoana pe liderii USL. El a relatat ca aceștia iși aranjasera, printr-o intrevedere cu Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la București, o vizita oficiala peste ocean, in aceasta toamna, unde ar fi urmat sa se intilneasca cu diverși oficiali americani, in calitate de lideri legitimi ai opoziției. Prinzind de veste, Geoana a contactat ambasada romana de la Washington, pentru a-și aranja "o vizita cvasi-privata, in aceleași zile, la aceleași ore și cu aceiași oficiali. Sigur ca a aparut o situatie destul de jenanta pentru opoziție. In aceste condiții, Victor Ponta și Crin Antonescu au contactat ambasada SUA și au transmis ca vizita se contramandeaza pentru atunci cind vor putea vorbi singuri", a spus Dragnea. El a dat de ințeles ca Geoana ar fi fost ajutat in acest demers și de actuala putere: "Sunați la ambasada și cereți sa vi se aranjeze o vizita!" a provocat el, ironic, moderatorul.
Dragnea a mai spus ca Geoana a avut in permanența o agenda diferita de cea a partidului, programind intenționat anumite evenimente sa se deruleze exact cind partidul organiza un eveniment similar, in alt loc. "Lui Mircea Geoana ii lipsește o calitate, sa ințeleaga ca el poate sa și piarda, singura lui ținta a fost permanent ca autoritatea lui Ponta sa fie slabita, iar partidul sa vina la el la un moment dat și sa ii spuna ca e cel mai bun". "PSD e in ape tulburi și trebuie sa le limpezeasca" a conchis secretarul general al PSD.