Prezent vineri dupa amiaza la Buzau la conferinta judeteana a filialei locale a PSD, vicepresedintele partidului Liviu Dragnea a raspuns la atacurile ministrului turismului Elena Udrea, despre care a spus ca este un fel de "Mama Omida", a inceput sa se priceapa si la servicii secrete. La acoala de Vara de la Costineati, Elena Udrea, a declarat ca democrat-liberalii ar putea sa il schimbe din functie pe ministrul Administratiei ai Internelor, Dan Nica, pentru faptul ca Directia Generala de Informatii ai Protectie Interna (DGIPI) s-ar fi implicat in lupta electorala.
Reactia lui Dragnea vine la scurt timp dupa acuzatiile facute de Elena Udrea in cadrul scolii de vara a democrat-liberalilor de la Costinesti unde a declarat ca "un serviciu din subordinea MAI se implica in lupta politica", mentiunea vizandu-l pe Dan Nica de la Interne: "Sigur ca am putea sa-l schimbam eventual pentru faptul ca un serviciu de informatii din subordinea dansului se implica in batalia politica. Grija aceasta pe care si-a manifestat-o PSD, cum ca am intentiona sa-l schimbam pentru a putea fura alegerilor, cumva vine din faptul ca ei asta fac? De-asta conduc ei MAI, ca sa incerce sa fure alegerile?" a afirmat Udrea.
Interpelat pe acest subiect inainte de debutul conferintei judetene a PSD Buzau, Liviu Dragnea a dat o replica acida :
"Dintr-o data a dat strechea in ei sa vorbeasca despre Ministerul de Interne. Tot vorbesc de alegeri. Dan Nica este un ministru capabil, un ministru care a dovedit ca poate sa tina in mana alegerile europarlamentare, le va tine in mana si pe astea prezidentiale. Rolul lui si rolul ministerului este ca alegerile sa se desfasoare in conditii foarte bune, in asa fel incat romanii sa isi aleaga presedintele pe cel pe care il doresc ei, nu pe cel pe care il numara altii. Doamna Udrea este un fel de Mama Omida. Vad ca a inceput sa se priceapa si la servicii secrete, si la informatii, si la Ministerul de Finante, si la Ministerul Transporturilor, mai putin la turism, mai putin la a sti cum sa cheltuiasca banii publici in mod corect. Se pricepe mai putin sa dea socoteala pentru ceea ce face, se pricepe mai putin sa respecte Parlamentul care este organismul suprem al poporului roman", a spus Liviu Dragnea.
Declaratiile facute de Ministrul Turismului Elena Udrea au fost comentate si de Marian Vanghelie, prezent si el vineri la Buzau la acelasi eveniment: "Cei care fura se gandesc sa ii scoata pe cei care pot ancheta. E un lucru firesc. Astea sunt procedurile, asta este statul de drept pe care ni-l propune Traian Basescu cu doamna Udrea, un tandem cum nu este altul mai bun. Sunt de acord cu dansa. O deranjeaza faptul ca nu poate sa aiba Traian Basescu toate serviciile. Cred ca o deranjeaza foarte mult si ne pare rau si noua, foarte mult" a declarat ironic Marian Vanghelie.