Ultimele zile au adus in prim-planul politicii galatene pregatirile prin care trec partidele tinand cont de apropierea alegerilor locale, dar si o serie de proiecte pe care politicienii locali spera sa le duca la bun sfarsit pe ultima suta de metri.



Listele fac legea



Titulatura de cel mai activ partid al saptamanii care s-a incheiat este impartita de doua formatiuni politice de la nivel local. Este vorba de Partidul National Liberal si de Partidul Social Democrat, ambele formatiuni politice apropiindu-se vertiginos de finalizarea listelor de candidati pentru alegerile locale. Totusi marea dilema a celor doua partide ramane candidatul pentru Primaria Galati, pe care-l tot sondeaza de ceva vreme si pe care martie l-ar putea prinde tot nelansat...



Calculele la putere!



De departe, cel mai implicat partid al ultimei saptamani s-a dovedit a fi Partidul Social Democrat, al carui lider local, Dan Nica, a aratat ca partea proasta a uninominalului o reprezinta costurile ridicate pentru fiecare candidat aruncat in cursa electorala. Social-democratul a lansat, atat pentru fotoliul de primar, cat si pentru cel de parlamentar sau sef de Consiliu Judetean, o serie de cifre cu foarte multe zerouri in coada, sume care i-au lasat masca pana si pe cei mai vechi membri ai partidului, dar si pe cei ai mai multor formatiuni politice, care au declarat ca nu vor avea niciodata atatia bani pentru a sustine macar o singura persoana pentru un asemenea post.



Un proiect, doua proiecte...



Cel mai important partid al ultimelor sapte zile s-a dovedit a fi Partidul Conservator, care a inceput noua sesiune parlamentara in forta. Conservatorii au pregatit fel de fel de proiecte pe care vor sa le treaca prin Parlament, prin care vor sa modifice legi ce sunt in detrimentul politistilor, al detinutilor politici, pensionarilor din casele nationalizate si nu numai. Sa vedem cu ce-or ramane la finele sesiunii...



Cum se mai inteleg alesii



Cele mai tari declaratii ii apartin la finalul acestor ultimele sapte zile presedintelui Organizatiei Judetene a Partidului Conservator, Eugen Durbaca, care a recunoscut cu nonsalanta ca a facut o intelegere cu reprezentantii Partidului Social Democrat de la nivel local pentru a nu mai 'inscauna', doar pentru trei luni de zile, un nou viceprimar in locul lui Constantin Dumitriu, plecat in Parlamentul European. 'A fost o intelegere acolo. Ne-am inteles noi cu PSD sa nu mai punem pe nimeni, sa nu creeze la partid disensiuni: vreau eu, vrea acela, vrea acela... si atunci ne-am inteles, am discutat cu PSD si am spus: nu mai puneti pe nimeni! E un motiv de galceava. Ca sa nu se supere niciunul, am spus ca pentru trei-patru luni nu punem pe nimeni. Daca era pentru doi-trei ani de zile, mai vorbeam, dar asa, pentru trei luni... A fost o intelegere", a spus conservatorul galatean.