Candidatul independent in 2004 la alegerile locale, omul de afaceri Andrei Lisinschi, a devenit cel mai recent membru al organizatiei PD Galati



Cu toate ca a mai avut si in urma cu 5 ani o tentativa de aderare la o formatiune politica si dupa ce a candidat independent la functia de edil-sef al municipiului Galati la alegerile din vara trecuta, omul de afaceri Andrei Lisinschi s-a hotarit abia anul acesta, mai exact in cu doua zile in urma, sa se inscrie intr-un partid. Formatiunea politica pe care a ales-o este Partidul Democrat, argumentul principal utilizat de Andrei Lisinschi in motivarea alegerii sale fiind doctrina populara adoptata recent de membrii democrati.

"Aceasta hotarire am luat-o chiar foarte de curind, as putea spune ca ieri m-am decis (n. r. - 27 iunie), in urma schimbarii orientarii platformei partidului. Cred ca este necesara intrarea mea in politica pentru ca imi va fi mai usor sa ma afirm si sa imi sustin punctele mele de vedere alaturi de un partid, decit cum am fost pina acum, independent", subliniaza noul membru democrat, Andrei Lisinschi, care a fost numit presedinte al Organizatiei Oamenilor de Afaceri din PD Galati. Mai mult decit atit, Andrei Lisinschi a precizat ca nu si-ar fi dorit sa intre in alte formatiuni politice, intrucit, in opinia sa, "PD este singurul partid unde membrii nu au fost implicati in scandaluri de proportie".

Mircea Toader, presedintele Organizatiei Judetene a PD, afirma ca Andrei Lisinschi a devenit un membru important al organizatiei pe care o conduce si acest lucru se datoreaza rezultatului uimitor obtinut de omul de afaceri la alegerile locale din anul 2004. "Daca miine ar fi alegeri pentru Primarie, sigur ca l-am solicita pe Andrei Lisinschi sa candideze si ar pleca din pol position. Ar fi o greseala politica sa nu-i solicitam participarea la alegerile locale, daca la momentul respectiv se va situa foarte bine in sondaje", a mentionat Toader.

PD poarta discutii cu social democrati


Cu toate ca nu cu foarte mult timp in urma afirmase ca organizatia pe care o conduce nu va racola membri ai PSD, Mircea Toader, presedintele Organizatiei Judetene a PD Galati, a declarat ieri ca, in momentul de fata, poarta tratative intense pentru aducerea in barca democratilor a unor alesi locali de coloratura social democrata. "Am spus ca nu vom primi in partidul nostru membri ai PSD decit in anumite situatie, deosebite", a incercat sa motiveze Mircea Toader intentiile sale politice.