Liga Alesilor Locali PNL, condusa de Ludovic Orban, cere Guvernului, printr-o rezolutie adoptata sambata, la Galati, elaborare unor masuri de relaxare fiscala. Rezolutia a fost prezentata de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, in calitate de presedinte al Ligii Alesilor Locali PNL.
"Liga Alesilor Locali solicita conducerii PNL si specialistilor implicati in elaborarea programului de guvernare includerea unui nou set de masuri de relaxare fiscala, care sa cuprinda: reducerea impozitului pe venit, reducerea impozitului pe profit, reducerea impozitului pe dividende si reducerea TVA. De asemenea, solicitam reducerea in continuare a costului fortei de munca, care este dat nu numai de impozitul pe venit, ci si de contributiile de asigurari sociale, contributiile pentru somaj, contributiile pentru sanatate", a spus Orban.
In acelasi timp, Liga cere tuturor liberalilor care vor castiga, la alegerile locale din acest an, promoveze masuri de relaxare fiscala la nivel local, respectiv masuri de reducere a taxelor si impozitelor locale pentru a crea un mediu atractiv pentru investitii in comunitatile locale.
Liga Alesilor Locali PNL a mai adoptat trei rezolutii, care se refera la sustinerea comunitatilor locale in procesul de castigare a proiectelor de dezvoltare cu finantare de la Uniunea Europeana, la procedurile de selectare si de punere pe lista a candidatilor liberali la alegeri si la faptul ca 2008 trebuie sa fie anul decisiv al decentralizarii si al modernizarii administratiei locale.