Liga Alesilor Locali ai PSD a reunit, sambata, la Bucuresti, participanti din toata tara, fiind dezbatute, cu aceasta ocazie, ultimele evenimente politice din Romania. Dincolo de discutiile pe tema alegerilor pentru Parlamentul European, care au loc pe data de 25 noiembrie, intrunirea a scos in evidenta si faptul ca Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD nici nu iarta, nici nu trece cu vederea anumite "iesiri in decor" ale lui Mircea Geoana, presedintele PSD sau ale acolitilor acestuia. Astfel, Iliescu a facut referire, in discursul sau, la "un al treilea val de innoitori" care vor sa dea PSD-ul lui Basescu, sub pretextul reformei interne a partidului, oameni care "pronunta fraze de stanga si se uita cu coltul spre dreapta" si de care partidul, spune Iliescu, nu are nevoie. Iliescu a mai spus ca respectivii au incercat sa urmeze directivele de la Cotroceni privind reformarea partidului, incercand sa-l dea afara din partid.
Declaratiile lui Iliescu vin in contextul unui nou interviu suparator, in care s-a facut referire la "batranii" partidului. Desi nu a facut nominalizari despre cei care tradeaza cauza partidului, Iliescu s-a referit, pentru prima oara in mod public, la negocierile ce au avut loc inaintea motiunii de cenzura, cand Geoana ar fi obtinut de la Traian Basescu promisiunea ca, daca va scapa de anumiti oameni din partid - Iliescu, Nastase, Mitrea, Hrebenciuc - ar putea intra la guvernare in ciclul urmator. Trecand peste episodul declaratiilor lui Iliescu, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu a declarat, cu ocazia reuniunii Ligii, ca: "Romania a inceput cu guvernarea condusa de Adrian Nastase, iar in Europa suntem condusi de Mircea Geoana. Aceasta este axa puterii catre Europa".

Dumitrache: "Liga Alesilor, un prilej in care s-au eliminat suspiciunile de dezbinare"

La Liga Alesilor Locali ai PSD a participat si Cristina Dumitrache, candidatul filialei judetene a formatiunii social-democrate din Constanta pentru Parlamentul European. Potrivit acesteia, intalnirea din urma cu doua zile a fost o manifestare de forta a partidului. Mai mult decat atat, evenimentul a constituit o dovada de unitate intre membrii PSD, cu atat mai mult cu cat Romania se afla in pragul alegerilor europarlamentare. "A fost un prilej in care s-au eliminat suspiciunile de dezbinare in partid. S-a pus accent pe alegerile pentru Parlamentul European si pe promovarea echipei de eurocandidati. A fost o manifestare de solidaritate in partid", a declarat Cristina Dumitrache. La randul sau, presedintele CJC Nicusor Constantinescu, membru al prezidiului intregii manifestari, a declarat: "Toti primarii care au umplut Sala Palatului au spus acelasi lucru: e nevoie de descentralizare, de sanatate, de descentralizare financiara, totul in interesul cetatenilor, pentru ca noi, autoritatile locale si ei, primarii, stim cel mai bine care sunt prioritatile comunitatilor pe care le reprezentam. Acesta este viitorul, indiferent de ceea ce doreste actualul Guvern sau presedintele. Numai descentralizarea poate duce la dezvoltarea comunitatilor noastre".

Liviu Dragnea: "Calitatea de membru PSD a devenit o vina"

Cu ocazia aceleiasi intalniri, presedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR), Liviu Dragnea a declarat ca PSD sustine descentralizarea pentru ca resursele financiare trebuie sa ajunga acolo unde este intr-adevar nevoie de ele. "Stie mai bine un ministru decat un primar de comuna de ce are nevoie comunitatea locala?! Stie mai bine un ministru decat Gigi Nichita, primarul de la Iasi, ce ii trebuie Iasiului, sau decat Emil Calota la Ploiesti, decat Radu Mazare la Constanta, Marian Oprisan la Focsani?! Niciodata! Presiunea politica este in continuare brutala asupra noastra, nu are limite si este disperata. Fiecare primar si consilier PSD este o tinta politica. Am ajuns in situatia in care calitatea de membru PSD a devenit o vina", a declarat Dragnea. El a anuntat ca PSD este singurul partid ai carui europarlamentari vor promova nu numai Romania dar si regiunile de dezvoltare.