Contestatarii din conducerea Partidului Ecologist Roman a lui Petru Lificiu analizeaza posibilitatea de a-l da in judecata pe acesta si a-i cere daune materiale pentru insusirea ilegala a functiei de presedinte al formatiunii.

Conducerea PER, formata din persoanele care considera ilegala alegerea fostului deputat PSD, a luat in discutie tragerea la raspundere pe cale penala si solicitarea de daune morale si materiale lui Petru Lificiu (foto), pentru insusirea necuvenita de functii si aducerea de prejudicii grave imaginii si unitatii partidului. Potrivit unui comunicat de presa transmis ieri de Biroul Permanent Central al PER, alegerea lui Petru Lificiu in functia de presedinte al partidului s-a facut intr-o intrunire nestatutara, desfasurata la Cluj-Napoca de catre un numar de membri ai PER “instigati“ de catre deputat. Membrii BPC au subliniat ca cererea de inscriere in partid a lui Petru Lificiu a fost contestata si ulterior respinsa, conform art.13 din statutul partidului. Ei au dezaprobat afirmatiile facute de Lificiu in presa privind calitatea sa de membru si de presedinte al acestei formatiuni.
Deputatul independent Petru Lificiu a precizat ca alegerea sa in functia de presedinte al PER s-a facut in conformitate cu statutul formatiunii. Petru Lificiu a subliniat ca la Congresul extraordinar al PER din 5 iunie, la Cluj-Napoca, au participat 33 de filiale judetene, insumand peste doua treimi din numarul judetelor, cat este necesar pentru o reuniune statutara. Lificiu a spus ca in partea a doua a congresului s-au ales functiile de conducere, unde a fost propus si a candidat pentru functia suprema in partid. “Din 361 de delegati s-au inregistrat doar 12 abtineri, astfel incat am fost ales in mod democratic si perfect legal presedinte al PER“, a explicat Lificiu. El a mai adaugat ca, in ceea ce priveste caracterul statutar sau nestatutar al congresului, acest lucru va putea fi probat doar de Tribunalul Bucuresti. Fostul deputat PSD a mai adaugat ca pregateste “depunerea documentelor de inregistrare la Tribunalul Bucuresti pana la 4 iulie“, iar instanta va stabili daca reuniunea de la Cluj-Napoca a fost sau nu statutara.