Rfi.ro informeaza: Ilie Sarbu: Guvernul traieste in alta lume, e rupt de realitate!

Ilie Sarbu nu se asteapta la "mari surprize" de la Guvern, in sesiunea extraordinara a Parlamentului.
Se ascut sabiile inaintea sesiunii extraordinare a Parlamentului de luni si marti. Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, spune la RFI ca nu se asteapta la "mari surprize" de la Guvern, in aceasta sesiune, intrucat Executivul "traieste in alta lume" si e "complet rupt de realitate".
Ilie Sarbu nu se asteapta la mari schimbari de la sesiunea extraordinara a Parlamentului. "De la Guvern nu ne asteptam la mari surprize. Ei inca nu constientizeaza, traiesc in alta lume, nu vad ce se intampla in Romania reala, ei vorbesc de cu totul si cu totul alte idealuri, alte realizari. Am vazut si ieri cum incep sa scoata de la naftalina pe unii reprezentanti, sa ne explice cat rau face Opozitia Romaniei. Deci cred ca sunt complet rupti de realitate", spune liderul senatorilor PSD.
In opinia lui Ilie Sarbu, in tabara Puterii "frica e foarte mare". "Niciodata nu l-am vazut pe Traian Basescu ascuns o perioada atat de lunga, fara sa gaseasca el o explicatie, fara sa gaseasca el un vinovat, pe care sa-l arate cu degetul", continua senatorul social-democrat.

Ilie Sarbu mizeaza pe revolta unor parlamentari ai PDL

Ce mai poate face USL pentru a obtine alegerile anticipate atat de mult dorite? Ilie Sarbu crede ca "sunt foarte multe lucruri care se pot face, dar nu dialog la ora actuala cu Puterea". "Ce dialog poate sa fie? Au incercat presedintii USL-ului, s-au intalnit cu Boc. El vorbeste despre orice, dar nu despre demisie. Poate-si pune PDL-ul problema la ora actuala sa ceara demisia presedintelui Basescu, pentru ca altfel vom vedea ce soarta are, exact cum a avut PNT-ul alta data. Sunt multe variante. Poate sunt la ora actuala colegi din PDL, care au constientizat ca ei nu au avut niciodata nici un rol, decat de a ridica mana in Parlament, nimeni nu-i baga in seama, le mai da bani ca sa voteze, dar probabil ca si ei constientizeaza ca numai cu asta nu se mai pot intoarce in colegii", afirma Ilie Sarbu.
Liderul senatorilor PSD declara ca "nemultumiri au ajuns sa fie atat in randul senatorilor, cat si in randul deputatilor, pentru ca partidul a ajuns sa fie condus de un grup de trei-patru doamne, cu Boc si inca unul-doi lideri. De fapt, deciziile le ia tot Traian Basescu".
Sesiunea extraordinara a Parlamentului are loc luni si marti. In prima zi se va discuta despre tensiunile sociale si politice, pe fondul crizei economice. In a doua zi, senatorii si deputatii vor marca Ziua Unirii.