Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca premierul Emil Boc "o cauta cu lumanarea", comentand decizia Guvernului de a continua recalcularea pensiilor militarilor, desi ICCJ a declarat ca este ilegala.
"Domnul Boc o cauta cu lumanarea si ar trebui sa stie ca sanctiunile pentru incalcarea unei legi se aplica oricui. Guvernantii trebuie avertizati ca odata si odata ca ciclul acestor guvernari ale Romaniei, din 90 pana azi, in care se fura pe rupte, se incalca legi va trebui sa se opreasca. Puterea politica a incercat sa fure cat poate, mai putin liberalii, au incercat sa influenteze, sa determine decizii, dar ca sa se dea o decizie a ICCJ si sa nu se respecte nu am vazut", a declarat Antonescu, duminica, la Iasi.

"Cheia e la Basescu si se pare ca a inghitit-o", mai crede Antonescu

Intrebat daca in timpul negocierilor cu PSD au ajuns la un acord in ceea ce priveste paritatea, liderul PNL a precizat ca discutiile cu social democratii au "fost destul de clare".
"Cei mai indignati de paritate nu sunt cei din PSD, ci prietenii din presa ai PD-L (Ioana Lupea si altii). Toti se indigneaza de soarta marelui partidsocialist, dupa ce au consumat toate invectivele existente la adresa mea si a lui Victor, ca facem una ca asta.
Discutiile noastre cu PSD in aceasta privinta au fost destul de clare, eu sper ca intre timp lucrurile sa fie limpezi si in PSD, ca la PNL sunt. Pasi importanti pot fi facuti zilele urmatoare, poate unul va fi facut si aici la Iasi, e un moment important. Daca putem sau nu sa facem alianta ar trebui sa aflam la inceputul lunii februarie", a mai spus Antonescu.