Conducerea UDMR Covasna considera ca daca Uniunea Civica Maghiara (UCM) se inscrie ca partid, exista riscul divizarii comunitatii maghiare, ceea ce ar pune in pericol reprezentarea acesteia in Parlament.
Presedintele UDMR Covasna, Albert Almos, a declarat ieri ca in momentul in care UCM a inceput demersurile pentru a se inregistra ca partid, fiind o alta organizatie care sa se ocupe de problemele minoritatii maghiare, a pornit cu ideea de a face concurenta UDMR.
Liderul UDMR Covasna a spus ca oricum "dimensiunile" celor doua organizatii, respectiv UDMR si UCM, nu se pot compara si ca va trece un timp pana cand Uniunea Civica Maghiara va ajunge o organizatie puternica, asa cum este UDMR. El sustine insa ca exista totusi riscul ca maghiarii sa fie divizati.
"In mod sigur, daca UDMR nu va reusi sa demonstreze ca doar o singura formatiune poate atinge pragul electoral de 5% pentru a intra in Parlament, atunci comunitatea maghiara din Romania va ramane cu un singur reprezentant in Camera Deputatilor, ceea nu este reprezentativ pentru o comunitate de 1,5 milioane de persoane", a subliniat Albert Almos. (A.M.)