In cadrul unei intalniri cu organizatia PSD Ilfov, liderul social-democrat Mircea Geoana a spus ca, la un an de la alegeri, a venit clipa ca partidul pe care il conduce sa iasa din faza de evaluare a cauzelor potrivit carora nu este la guvernare. El a aratat ca Romania este marcata in prezent de instabilitate politica, economica si sociala. „Exista intrebarea daca ne putem permite sa lasam aceasta Coalitie mincinoasa si incompetenta sa conduca Romania inca trei ani. Ce facem cu integrarea europeana?“, a adaugat Geoana.
Liderul social-democrat a afirmat ca, in conditiile in care „Alianta PNL-PD a murit“, PSD are obligatia sa intre in dispozitivul de lupta si de pregatire pentru revenirea la guvernare. De aceea, a spus Geoana, unitatea trebuie sa mearga mana in mana cu modernizarea PSD.
Mircea Geoana i-a anuntat pe liderii organizatiei Ilfov ca nici o decizie strategica nu va mai fi luata de acum inainte fara consultarea conducerii partidului. El a mai facut un apel pentru „ridicarea capului social-democratilor din pamant“. „Sa nu mai acceptam nici o secunda sa ni se spuna ca PSD este un partid corupt. Cum sa fie un partid cu sute de mii de membri corupti? Ce, eu sunt corupt? Am tinut capul in jos dupa ce ni s-au pus etichete si trebuie sa gasim raspunsul la aceste etichete“, a spus Mircea Geoana.

Solutiile credibile, obiectivele PSD

„Guvernarea 2000-2004 a stiut sa asigure trei aspecte fundamentale pentru Romania: stabilitatea economica, politica si sociala, aspecte care lipsesc in prezent“, a declarat la randul sau presedintele executiv Adrian Nastase. El si-a exprimat regretul pentru degradarea „fara precedent“ a vietii politice si sociale, in conditiile in care, a spus Nastase, fosta guvernare s-a zbatut pentru stabilitate politica, incheierea negocierilor la termen cu Uniunea Europeana, eliminarea vizelor, integrarea euroatlantica. Nastase a afirmat ca PSD este situat bine in sondaje, dar trebuie sa vina cu solutii credibile pentru a reveni la guvernare. „S-ar putea sa fim in situatia sa venim cu o solutie de guvernare mai repede decat credem. Vreau sa va asigur ca suntem o echipa“, a spus Nastase.

Reforma interna de partid inca din 2001

„Miscarea fundamentala de reforma pentru PSD s-a facut in 2001, la constituirea Guvernului, cand fostul presedinte Ion Iliescu si fostul prim-ministru Adrian Nastase au cooptat tineri membri in Guvern“, a declarat si vicepresedintele Ioan Rus.
„Suntem preocupati de modernizarea partidului, am fost in prima linie, chiar daca unii vor dori, altii nu, ramanem in linia intai. Ne vom preocupa sa existe unitate la nivelul partidului“, a subliniat Rus. Si acesta crede ca PSD are un avantaj in sondaje si considera ca a venit momentul ca partidul sa aiba o atitudine mai radicala de pe pozitii rationale.