Presedintele PSD Bistrita-Nasaud, deputatul Emil Radu Moldovan, a declarat miercuri ca deputatul PD-L Ioan Oltean le ofera saci cu faina si tarate locuitorilor de pe Valea Somesului Mare, in speranta ca va mai reusi sa adune voturi. Potrivit Mediafax, Moldovan a declarat ca detine informatii de la primarii PSD potrivit carora PD-L ar distribui saci cu faina si tarate taranilor din Colegiul nr.2 pentru Camera Deputatilor, in care candideaza Ioan Oltean. "In ultima vreme cara cu tir-uri faina si tarate pe Valea Somesui, poate pacaleste lumea sa mai primeasca un mandat de deputat. Se pare ca este singura modalitate in care Ioan Oltean ar mai putea sa adune voturi fiindca, altfel, nu vad cine ar mai putea vota gasca banditilor si tradatorilor condusa de Oltean, la care s-au alaturat Ioan Botis (ex-PSD - n.r) si Vasile Marc (ex-PSD-n.r.)", a declarat Emil Radu Moldovan.
Liderul judetean al PSD i-a catalogat drept "tradatori si banditi" pe Ioan Botis, fost membru PSD, in prezent candidat PD-L in Colegiul nr. 1 pentru Camera Deputatilor si pe Vasile Marc, fost consilier judetean al PSD, in prezent candidat in Colegiul nr. 3 la Camera Deputatilor din partea PD-L.
Potrivit sursei citate, mai multe ONG-uri au reclamat ca Ioan Botis este un candidat cu probleme fiindca, in timp ce era viceprimar PSD al Bistritei, i-ar fi concesionat fratelui sau o suprafata de teren in intravilanul Bistritei, la pretul de un leu pe metrul patrat. "Noi nu am stiut ca a facut acest lucru in timp ce era la PSD. De altfel, el era mai mult mana in mana la afaceri cu fostul primar PD-L, Vasile Moldovan. Nu ne mira nimic", a spus Emil Radu Moldovan.
In legatura cu acuzatiile care i se aduc, Ioan Botis a spus ca fratele lui a participat la o licitatie deschisa cu strigare in cursul anului 2003 dupa ce la prima licitatie nu s-a prezentat nimeni.