Presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, s-a intalnit luni seara imediat dupa sedinta BPC, cu noii parlamentari ai partidului, pe care i-a convocat la Vila Lac 1 pentru a-i instrui la inceput de mandat, dar si pentru a le prezenta stadiul negocierilor si a-i felicita pentru mandatele obtinute.
Deputatul de Brasov Ioan Ghise a declarat, la finalul intalnirii informale, care a durat aproape o ora si jumatate, ca liderii PNL i-au convocat pe noii parlamentari pentru a le ura bun venit, dar si pentru a le prezenta stadiul negocierilor pentru formarea majoritatii.
"S-a urat bun venit si ni s-a spus care e stadiul dezbaterilor dintre partide", a sustinut Ioan Ghise.
Intrebat daca Tariceanu s-a aratat optimist, Ghise a replicat: "Da. Foarte optimist". El a adaugat ca acesta s-a aratat "optimist indiferent de varianta".
In plus, deputatul a mentionat ca variantele liberalilor sunt "cele cunoscute".
Intrebat daca PNL mai spera inca sa intre la guvernare, Ioan Ghise a raspuns afirmativ.
Deputatul PNL a fost singurul care a dorit sa raspunda intrebarilor presei, senatorii Cristian Topescu si Mircea Diaconu refuzand sa dea declaratii pe motiv ca trebuie sa ajunga la un spectacol. "Plecam la un spectacol. Iertati-ne!", a spus Topescu.
Potrivit unor surse din PNL, reuniunea informala a liderilor formatiunii cu noii parlamentari a fost "o receptie de bun venit, un cocktail, un pahar cu vin si aperitive", in care presedintele Tariceanu a facut "instructajul" noilor deputati si senatori.
"Tariceanu le-a spus noilor parlamentari ce atitudine trebuie sa aiba in Camera Deputatilor si in Senat. El le-a spus colegilor noi cum trebuie sa-si faca bine treaba, ca trebuie sa cunoasca Regulamentul si trebuie sa tina foarte aproape de alegatori, cu care trebuie sa tina direct legatura", au sustinut sursele citate. "Notorietatea si imaginea pozitiva se fac foarte greu in media, dar imaginea se face intr-un minut daca nu stii formula apei sau alte lucruri", le-ar fi spus liderul PNL parlamentarilor.
In ceea ce priveste prezentarea optiunilor PNL privind guvernarea, sursele au mentionat ca Tariceanu "a facut o expunere a ce posibilitati sunt, cu toate neajunsurile".
"Trebuie sa fim pregatiti pentru orice optiune!", ar fi spus Tariceanu, la intalnirea informala de la Vila Lac 1.
El le-a mai spus liberalilor ca pentru PNL raman valabile cele trei variante: intelegere PNL-PSD, intelegere PNL-PDL sau opozitie.
Noii deputati si senatori ai PNL vor mai avea, marti dimineata, o intalnire, fara acces public, la Camera Deputatilor.