Dezamagiti, dar uniti. Asa se declara liderii PD-L dupa sedinta de astazi a Coalitiei in care au decis impreuna cu social-democratii sa se preocupe de problemele guvernarii si nu de atacuri persoanele. Sedinta de astazi este prima reuniune a partenerilor de guvernare dupa Comitetul Executiv al PSD de vineri in care democrat-liberalii au fosta atacati destul de dur."E mai bine sa punem orgoliile si dezamagirile persoanale sub interesul general de a trece peste perioada dificila a crizei. Avem responsabilitatea de a face ce trebuie pentru Romania", a spus premierul Emil Boc care a subliniat ca este un moment "greu de trecut", dar "important este sa avem buna-credinta".
"Asemenea mesaje, asemenea comportament si asemenea limbaj cu privire la un partener sunt greu de acceptat, dar vreau sa punem accentul pe interesul general de a conduce Romania, dincolo de criza economica pe care o traversam", a mai declarat premierul Emil Boc care a evitat sa vorbeasca despre posibilele explicatii date de PSD astazi la reuniunea colitiei dupa sedinta social-democratilor de vineri.
Liderii Coalitiei s-au intalnit, astazi, in sedinta saptamanala. A fost prima intalnire dupa injuriile social-democratilor la adresa partenerilor de guvernare pe care nu au ezitat sa-i numeasca iresponsabili, tampiti, jalnici, bagabonti, tasti-basti ! Democrat-liberalii s-au sfatuit ce s-au sfatuit si au decis: injuriile venite din directia social-democratilor se datoreaza campaniei electorale.
Videanu a asigurat ca PD-L nu va raspunde politic la aceasta provocare pe care PSD o incearca in aceasta perioada.
In opinia democrat-liberalului, pentru a rezolva problemele aparute in aceasta perioada de criza este nevoie de "partide mature si de oameni politici maturi care sa aiba puterea sa treaca peste orgoliile personale".
"Nu am semnat un protocol cu PSD astfel incat sa aducem in dezbaterea publica stenograme, jigniri, injurii, si nu vom raspunde la astfel de provocari", a conchis prim-vicepresedintele PD-L.
In ceea ce priveste atacurile venite din partea lui Mircea Geoana, Videanu a spus ca ii va cere presedintelui PSD, atat in randul Coalitiei, cat si public, sa-si probeze afirmatiile, urmand ca, in caz contrar, sa-l dea in judecata.
"Il astept cu drag pe domnul presedinte Geoana sa se intoarca din indepartata China. O sa-i dau posibilitatea sa-si justifice afirmatiile facute dupa care imi rezerv dreptul personal de a-l actiona in instanta pentru calomnie", a completat prim-vicepresdintele PD-L. Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, sugereaza ca atacurile liderilor PSD la adresa ministrilor democrat-liberali fac parte din campania electorala, mentionand ca el are alte prioritati, precum respectarea parametrilor fixati prin acordul cu FMI.
Intrebat cum comenteaza atacurile liderilor PSD la adresa democrat-liberalilor, Gheorghe Pogea a raspuns: "Suntem in campanie. Eu am alta treaba de facut impreuna cu colegii mei din Cabinet, indiferent ca sunt de la PDL si PSD si va asigur ca nu a fost nicio deosebire intre unii si altii. Ne vedem de treaba noastra pentru ca lume asta asteapta".
Gheorghe Pogea a mentionat ca preocuparea sa in acest moment este incadrarea in parametrii pe care Romania s-a angajat sa-i respecte pe trimestrul I in cadrul acordului cu FMI.
"Preocuparea mea si a colegilor mei este sa ne incadram in parametrii pe care ne-am angajat cu FMI in trimestrul I si suntem foarte aproape de a-i realiza. A doua mare preocupare se refera la agentii economici pe care ne-am angajat in a-i sprijini pentru deblocarea financiara" a declarat Pogea inaintea sedintei Biroului Permanent al PDL.