DeCeNews: Ce probleme a intampinat motiunea PNL in Parlament

Motiunea de cenzura depusa de PNL impotriva Guvernului Ponta a intampinat, marti, primele probleme in Parlament.
Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca sedinta Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului nu a avut cvorum, motiv pentru care nu a putut fi stabilita data dezbaterii motiunii de cenzura.
"Nici macar colegii care fac parte din grupurile politice parlamentare nu au venit la Biroul Permanent, pe cale de consecinta Birourile Permanente reunite nu au cvorum. In conformitate cu Regulamentul, cvorumul la Birourile Permanente reunite este de 14 din cei 26. Daca colegii mei din opozitie veneau toti, atunci nu mai aveam nicio problema si astazi puteam sa stabilim in cinci zile, asa cum ne obliga Regulamentul, sa facem o sedinta de plen in care sa fie citita motiunea. Pentru ca nu avem aceasta posibilitate, am decis si voi face toate diligentele ca lunea viitoare, la ora 12.00, membrii Birourilor Permente reunite sa fie convocati", a spus Valeriu Zgonea, citat de Mediafax.

Eliminarea cvorumului, solutia finala

El a adaugat ca in cazul in care nici la urmatoarea sedinta a conducerii celor doua Camere nu va exista cvorum, atunci va gasi o solutie pentru o decizie fara cvorum.
"Daca la a treia intalnire (a Birourilor Permanente reunite, n.r.) colegii din opozitie nu vin, atunci ma voi consulta cu domnul Tariceanu si vom face un Birou Permanent in care, pentru a respecta opozitia, vom decide daca trebuie sau nu sa avem cvorum. In acest moment sunt obligat, conform Regulamentului, sa am cvorum. Nu pot sa iau nicio decizie in Biroul Permanent, mai ales de o asemenea gravitate, motiunea de cenzura care poate sa retraga sprijinul Guvernului de catre Parlament, nu pot sa incalc Regulamentul", a continuat presedintele Camerei Inferioare a Parlamentului.
Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu a depus, marti, motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta.