Comuna Tulucesti, una dintre cele mai importante localitati din judet, a fost vizitata luni de liderii Organizatiei Judetene a Partidului Democrat-Liberal. Motivul? Lansarea candidatului PD-L Petrica Bratu in cursa pentru Primaria Tulucesti. Aceasta ocazie i-a oferit lui Mircea Toader sansa de a accentua faptul ca partidul pe care il reprezinta a adus in cursa pentru fotoliile de primar din comunele galatene oameni competenti in administrarea economica, si nu numai, a localitatilor respective.

De asemenea, democrat-liberalii galateni sustin cauza localitatii Sivita, si anume transformarea acesteia din sat in comuna. Ei au punctat faptul ca finantarile europene sunt acordate pentru comune, nu si pentru localitatile afiliate. Astfel ca, daca Sivita ar deveni comuna, ar primi aceeasi suma pe care ar primi-o oricare alta comuna. In consecinta, banii vor fi mai multi, iar administrarea comunelor s-ar face intr-un mod mai eficient.

In cadrul evenimentului Mircea Toader a criticat modul in care actualul primar la Tulucestiului a administrat pana acum comuna, aducand in discutie investitiile facute la repezeala, cum ar fi, spre exemplu, zgura imprastiata pe strazile din localitate. Ca o paranteza, orice e mai bun decat noroiul in care inotai inainte, insa este dezastruos pentru orice fel de incaltaminte si rusinos pentru o comuna aflata la granita tarii si a Uniunii Europene.