Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat ca miercuri dupa-amiaza va avea loc o noua intalnire a coalitiei de guvernare pentru discutarea bugetului de stat pe 2009, iar forma finala a acestuia ar putea fi realizata pana la sfarsitul lunii.
Flutur a spus marti ca bugetul se discuta la nivelul conducerii coalitiei de guvernare, ministrul Finantelor a prezentat indicatorii, dar situatia "nu este prea fericita" in conditiile in care sunt datorii foarte mari la diferite firme de constructii care au executat lucrari de infrastructura sau de reabilitare si modernizare a unitatilor de invatamant.
Flutur a precizat ca in cursul dupa-amiezei de miercuri va avea o noua intalnire a coalitiei de guvernare pe tema bugetului, aratand ca s-au cerut propuneri din partea ministerelor si partidelor. "Sper ca pana la sfarsitul lunii sa avem forma finala", a spus vicepresedintele PDL. El a mentionat ca ar urma sa fie alocate fonduri mai mari pentru lucrari de infrastructura si pentru cofinantarea programelor europene, "ceea ce inseamna locuri de munca". "Absorbtia fondurilor europene a ramas in urma. Trebuie mai multi bani pentru cofinantare si pentru drumuri", a mai spus Flutur.
Flutur considera ca, totodata, va trebui o legislatie "mai permisiva" privind achizitiile publice, dar si in ceea ce priveste exproprierea pentru cauza de utilitate publica, cum ar fi constructia de autostrazi sau noi reglementari privind contestatiile licitatiilor.