Incertitudinea de la varful celor trei filiale municipale ale principalelor partide din Alianta si opozitie nu pare sa-i deranjeze deloc pe sefii de la organizatiile judetene din Dolj. Cu toate ca situatia organizatiilor este neclara, nici unii, nici altii nu se grabesc sa organizeze alegeri.
"Interimar" si "incompatibil", cam asa s-ar putea caracteriza situatia actualilor presedinti de la filialele craiovene ale principalelor partide de pe esichierul politic romanesc. Dupa ce demisiile prefectului de Dolj Nicolae Giugea si subprefectului Ion Groza au lasat organizatiile craiovene ale PD, respectiv PNL fara sefi, in fruntea celor doua filiale au fost numiti presedinti interimari care sa se ocupe de treburile de la municipiu pana la organizarea unor noi alegeri. Cu toate ca declara ca nu se grabeste cu organizarea unor noi alegeri, presedintele PD Dolj, senatorul Radu Berceanu, l-ar vedea in fruntea filialei pe actualul interimar Constantin Popeci. "Noi am avut si avem alegeri la organizatiile de tineret, de femei si de studenti si deocamdata asteptam sa se stabilizeze lucrurile aici. Oricum, nu ne grabim pentru ca, statutar, putem decide data alegerilor la municipiu timp de sase luni si le putem amana apoi inca sase. Eu cred ca pana la urma o sa vina Constantin Popeci la organizatia Craiova. El a mai fost in fruntea filialei, dar a renuntat pentru ca era preocupat de afaceri, insa acum si-a rezolvat problemele", a spus senatorul Berceanu.
Candidatii liberali, iviti din sala
In timp ce la democrati se mai intrevad posibile candidaturi, la liberali, singurii care au stabilit o data pentru alegerile de la municipiu, membrii sunt asteptati sa-si anunte candidatura in sala. Cel putin aceasta este parerea presedintelui PNL Dolj, senatorul Mario Ovidiu Oprea, care a declarat ca este o traditie ca la alegerile de la municipiu sa fie foarte multi candidati, iar printre acestia s-ar putea regasi si subprefectul demisionar Ion Groza. "La PD si PNL a aparut aceasta problema pentru ca prefectul si subprefectul au fost nevoiti sa renunte la functiile de partid, insa acum, ca Ion Groza a demisionat, acesta s-ar putea reintoarce in partid. Si-a manifestat aceasta intentie si ar putea candida daca va obtine o derogare de vechime. Oricum, va pot garanta faptul ca vor fi foarte multe candidaturi pentru ca membrii PNL se pot autopropune in sala", a precizat presedintele PNL Dolj.
Campanie cu un an inainte de alegeri
Cu toate ca problemele de la varful filialei municipale a PSD declansate de inscrierea in PD a primarului Antonie Solomon au fost transate de conducerea partidului, care a acuzat starea de incompatibilitate a presedintelui Neculai Grigoras, situatia din cadrul filialei este in continuare incerta. Desi si-a recunoscut dubla calitate, cea de consilier al primarului democrat Solomon si cea de presedinte al pesedistilor craioveni, Grigoras a declarat ca nu s-a hotarat inca in privinta demisiei din functia de partid si nici nu se grabeste, dar apreciaza candidaturile anuntate pentru o functie la care nu a renuntat. "Filiala are in continuare acelasi program, iar obiectivul nostru principal este pregatirea conferintei municipale care in nici un caz nu va avea loc in aprilie, ci probabil in mai. Deocamdata, nu am luat nici o decizie in privinta plecarii mele din fruntea filialei, dar apreciez curajul colegilor mei de a candida pentru aceasta functie", a spus Neculai Grigoras. Nici seful pe linie de partid al actualului presedinte PSD Craiova nu considera ca organizarea alegerilor trebuie grabita. Deputatul Ion Calin, presedintele PSD Dolj, a declarat ca momentul luarii unei decizii ii apartine exclusiv presedintelui Grigoras, iar membrii partidului care si-au anuntat intentia de a candida sunt doar prevazatori. "Grigoras va lua o decizie atunci cand va vrea el. Probabil ca aceia care si-au anuntat candidatura vor sa isi faca lobby cu un an inainte de alegeri", a spus deputatul Ion Calin.