Intr-un editorial postat pe siteul gandul.info, jurnalistul Cristian Tudor Popescu trage o concluzie dupa "cele 7 saptamani in care USL s-a straduit sa scape de Basescu" si scrie creioneaza portrete, avand ca fundament "cine ce nu este". Luati in vizor sunt: Crin Antonescu - presedintele interimar, Traian Basescu - presedintele suspendat si Victor Ponta - premier si ministru interimar al Justitiei.
"Crin Antonescu nu e bun de presedinte al Romaniei. Din 2009 si pana acum am tot observat alunecarea spre gaunos, spre demagogie politicarda a unui crin tot mai galben. Dar nu credeam ca poate ajunge la un adevarat delir de sine, la un autocult al personalitatii - macar cultul lui Ceausescu era facut de altii. 'Ori tu, ori eu!', 'Basescu nu scapa de mine decat daca ma omoara!', 'Eu am in spate voturile a 7,5 milioane de romani, Basescu il are pe ambasadorul SUA si 900.000 de voturi. Cine e mai puternic?' Mai puternica e paranoia, pentru ca Antonescu a ajuns sa-i sufle in ceafa Monicai Macovei, prevestitoarea razboiului civil, cu declaratia 'Vor fi tensiuni sociale, daca Basescu ramane la Cotroceni'", scrie jurnalistul.
"Traian Basescu nu e vreun curajos, nici un "brav om prietenos", nici capitanul care nu-si paraseste nava, cum s-a tot infatisat multimii. E un las. Ca este un mincinos natural, nu trebuia s-o mai demonstreze inca o data, dar cat e de las, de fara cuvant si fara onoare, l-am putut vedea acum in toata splendoarea".
Nici despre premierul Ponta si ministrul interimar al Justitiei nu are cuvinte de lauda: "Victor Ponta nu e premier. E un arivist influentabil, presat de eminentele cenusii ale USL sa ia decizii aiurea, sa numeasca niste eronati in guvern, sa forteze legile. In compensatie, se razbuna pusteste cu obraznicii la adresa liderilor occidentali".