Deputatul liberal Dragos Ujeniuc a primit ieri de la CNSAS mai multe copii ale unor note informative date de doi prieteni si doi vecini de-ai sai, care l-au urmarit in anii '80, documentele facand parte dintr-un dosar al sau de urmarit.
Liberalul Ujeniuc a declarat ca a solicitat copiile cu mai mult de o luna in urma si ca ieri a venit doar sa le ridice. La iesirea din sediul CNSAS, acesta a povestit ca va trimite copii ale documentelor prietenilor si vecinilor care au povestit despre el la Securitate, fara insa a le reprosa nimic acestora, intrucat notele informative respecta intrutotul realitatea. Totodata, Colegiul CNSAS a dat publicitatii numele a noua ofiteri ai Securitatii catalogati drept agenti ai fostei politii politice comuniste si pe cele ale unui numar de 11 informatori deconspirati in urma verificarilor Departamentului de investigatii.
Ofiterii deconspirati sunt: Nicolae Plesita, Corneliu Paltanea, Dinu Amoncei, Ion Ceausu, Ion Cusac, Nicolae Dinu, Dorel Voron, Danut Marinescu si Mir-cea Parvulescu. Cei 11 informa-tori deconspirati sunt: Ion Manolescu, Emil Ritu, Nicolae Mara, Adrian Hamza, Vasile Crasmaru, Constantin Purcaru, Vlad Nicolae, Alexandru Camenita, Ilie Ciobescu, Alexandru Visinescu si Iulian Nasta. (A.M.)