Liberalul Marian Iordache este cotat cu prima sansa la alegerile de pe 1 iunie si exista posibilitatea de a castiga Primaria Medgidia chiar din primul tur. Potrivit senatorului Puiu Hasotti, vicepresedinte al PNL, un sondaj de opinie "cald", efectuat joi si vineri in Medgidia, indica urmatoarele rezultate: Marian Iordache (PNL)- 48%, Dumitru Moinescu- 37%, in timp ce PNL este cotat cu 35%, iar PD-L cu 23%. "Felicitari, ati facut aici o treaba extraordinara, suntem mandri de voi!", le-a spus Hasotti sustinatorilor adunati sambata la sediul PNL din Medgidia. Pana si ministrul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), Cristian David, s-a declarat impresionat de cresterea liberalilor in Medgidia. Cristian David l-a atacat in termeni foarte duri pe actualul primar democrat-liberal, Dumitru Moinescu, dar si pe social-democratul Nicusor Constantinescu.

Referindu-se la eforturile electorale ale primarilor din Navodari si Medgidia de a asfalta strazile cu doar cateva zile inainte de alegeri, senatorul Puiu Hasotti le-a caracterizat ca fiind "o jignire la adresa demnitatii si inteligentei oamenilor", care trebuie "sa sanctioneze aceasta nerusinare". Hasotti le-a spus colegilor sai ca isi va deschide din vara un birou parlamentar in Medgidia, in timp ce deputatul Gheorghe Dragomir isi va inaugura unul la Navodari. Dragomir, care este presedintele organizatiei judetene PNL Constanta si candidatul formatiunii la presedintia Consiliului Judetean, le-a amintit celor prezenti ca au sansa nesperata de a fi primul municipiu din istoria liberalilor constanteni si asta chiar din primul tur. La randul sau, candidatul liberal la Primaria Medgidia, Marian Iordache, le-a multumit colegilor care l-au ajutat in aceasta campanie si le-a spus ca mai au de tras tare doar cateva zile, perioada in care trebuie sa se mobilizeze la maxim pentru a putea castiga primaria din primul tur.

Hasotti: "Moinescu va face cea mai mizerabila campanie, pentru ca este un om lipsit de caracter"

Ministrul Cristian David, sosit ulterior la intalnirea cu liberalii din Medgidia si candidatul Marian Iordache, si-a manifestat tot sprijinul pentru colegul sau, promitandu-i ca va cere imperativ politiei sa descopere acele persoane care au agresat saptamana trecuta un grup de liberali, cu topoare si bate, in plina strada. De altfel, senatorul Hasotti a declarat ca el nu face "un apel la Dumitru Moinescu sa inceteze campania murdara, pentru ca stiu ca-l fac degeaba". "Iar dumneavoastra, dragi colegi, sa fiti foarte atenti in ultima saptamana, pentru ca Dumitru Moinescu va face cea mai mizerabila campanie, pentru ca este un om lipsit de caracter", a mai spus Hasotti. La randul sau, referindu-se la Moinescu, ministrul David a precizat ca o "campanie este si oglinda in care se reflecta caracterul omului", amintindu-i primarului ca este inconjurat de diverse grupuri dubioase. Ministrul nu l-a iertat nici pe presedintele Consiliului Judetean Constanta, pesedistul Nicusor Constantinescu, pe care l-a invinovatit pentru starea catastrofala a drumurilor judetene, intrebandu-se care sunt prioritatile sale din moment ce nu a facut nimic in acest sens timp de 4 ani de zile. David a scos chiar si un banc, al carui erou principal este Nicusor Constantinescu, chiar daca nu aminteste si numele acestuia. "Venind de la Cobadin spre Medgidia, mi-am dat seama de ce Consiliul Judetean nu vrea sa asfalteze drumurile judetene si lasa gropile. Stiti de ce? Ca sa nu se adoarma la volan!", a spus ministrul Cristian David, in hohotele de ras ale asistentei. "A fost imposibil sa ne putem tine in scaune, ne trebuiau niste centuri pentru piloti de avioane, efectiv nu puteam sta, iar aceste drumuri arata ingrozitor, cum de altfel arata toata infrastructura rutiera care vine in responsabilitatea Consiliului Judetean", a mai spus David. Demnitarul l-a asigurat pe "viitorul primar" Marian Iordache de sprijinul sau neconditionat in toate proiectele sale, pentru ca "cei din Medgidia merita sa traiasca mai bine". "Marian Iordache nu numai ca va castiga Primaria din primul tur, dar va incepe sa munceasca din prima zi", a afirmat David, care s-a referit din nou la presedintele Consiliului Judetean, despre care s-a aratat de parere ca trebuie sa fie capabil sa sprijine primariile din judet si "nu sa doarma in intersectii". Dupa sedinta, ministrul David si ceilalti lideri liberali s-au deplasat la domiciliul unei batrane, la invitatia lui Marian Iordache. Acesta a dezvaluit ca Perihan Osman, de 80 de ani, este membra PNL de 60 de ani, motiv pentru care ministrul David, care a stat de vorba si a mancat baclavale in curtea batranei liberale, a propus ca femeia sa devina membra de onoare a PNL.