Bucurestiul nu este singurul oras romanesc cuprins de frenezia constructiilor. ßi fosta capitala a Moldovei se va innoi pana la sfarsitul anului viitor cu un ansamblu rezidential de 80 de vile, intins pe o suprafata de 6 hectare unitati locative. Proiectul mai cuprinde un hotel, un complex comercial, o scoala, o gradinita si o biserica si este estimat la circa 14 milioane de euro. Lucrarile au fost demarate in 2003 de firma Fene Grup, firma la care actionar majoritar este deputatul PNL Relu Fenechiu (foto) si pana in prezent au fost construite 50 de vile, majoritatea dintre ele fiind deja vandute la pretul de 500 de euro pe metru patrat construit, la care se adauga costul terenului, de 45 de euro/mp.
Liberalul nu a dispus, la momentul demararii proiectului, de intreaga suma necesara desfasurarii si finalizarii intregii lucrari, dar a investit treptat in proiect. Banii obtinuti din vanzarea vilelor terminate au fost utilizati pentru constructia altor imobile din cadrul ansamblului.
"Nu am avut 14 milioane de euro la momentul inceperii lucrarilor, ci am construit cateva vile, iar cu banii obtinuti din vanzarea acestora am finantat constructiile la alte cladiri incluse in proiect", a declarat pentru Mediafax Relu Fenechiu. (Diana Nedelcu)