Liberalul Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov, a declarat ieri ca nu este bine ca presedintii celor doua Camere ale Parlamentului sa fie schimbati din functie.
“Nu cred ca este bine sa avem in Parlamentul Romaniei o atmosfera tensionata si Parlamentul sa fie polarizat pentru o tentativa de schimbare a celor doi presedinti. Din contra, eu cred ca ar trebui sa trimitem semnale catre Opozitie ca vrem sa colaboram si ca vrem sa ne punem in aplicare un program, pe care va garantez ca nu o sa-l putem pune in aplicare daca atmosfera din Parlament este tensionata“, a declarat Cancescu.
Cancescu spune ca nu este de dorit sa mai fie in Parlament problemele din perioada 1992-1996, atunci cand era si el senator si cand erau trei motiuni de cenzura pe sesiune, iar ministrii stateau mai mult in Parlament la dezbaterea motiunilor de cenzura decat stateau in ministerele pe care le coordonau.
“Nu cred ca Romania are nevoie de asa ceva acum. Cred ca urmatorii patru ani vor fi foarte grei. Sa nu uitam ca va trebui sa punem in practica foarte multe dintre cerintele UE. Cred ca avem nevoie de liniste in Parlament si nu de scandal sau sa ne batem pentru un post de presedinte“.