Unii dintre cei mai radicali liberali, Ludovic Orban si Crin Antonescu, s-au declarat nemultumiti de faptul ca actualii directorii ai Serviciilor secrete sunt inca in functii, desi Puterea s-a schimbat de zece luni, si i-au cerut imperativ presedintelui Basescu sa-i schimbe pe acestia.

„La 10 luni de la preluarea puterii, continuam sa fim sfidati de niste oameni care si-au batut joc de noi timp de saisprezece ani si unii chiar inainte de ’90. Nu pot sa inteleg cum Radu Timofte, fost presedinte PSD Neamt si fost senator PSD, este mentinut in continuare in fruntea SRI.
Nu are nimic in comun cu liberalismul, nici cu democratia si nici cu Europa Occidentala. Nu pot sa inteleg cum un profesor de socialism stiintific, si aici ma refer la Gheorghe Fulga, consilier a lui Ion Iliescu, numit de Ion Iliescu, este mentinut in fruntea SIE“, a declarat ieri, la conferinta judeteana de alegeri a PNL Dolj, liderul liberal. De asemenea, Orban a facut declaratii critice la adresa procurorului general al Romaniei, a directorului SPP si a presedintelui Curtii de Conturi.
„Nu inteleg cum Botos este mentinut in continuare, un om care nu a anchetat niciodata coruptii din PSD, in schimb pune pe masa tot felul de dosare ale actualei Puteri. Spune ca se fac presiuni din partea PNL si declara ca Adrian Nastase nu l-a sunat niciodata. Pai, ce, trebuia sa-l sune Adrian Nastase, il sunau aghiotantii lui! Caci, daca il suna Adrian Nastase, venea si in chiloti sa-i satisfaca comenzile politice ale acestuia“, a spus Orban despre procurorul general.

Cereri pe adresa sefului statului

Orban i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa „nu mai actioneze in a pune frane schimbarii clasei corupte a PSD, care a incercat sa se substituie institutiilor statului“. „Noi ii solicitam lui Traian Basescu sa faca schimbari, o facem ca aliati, nu ca adversari. O facem pentru a ne respecta promisiunile pe care le-am facut electoratului nostru. Vreau sa vedem la figurat tepele din Piata Victoriei, vreau sa vedem o lichidare totala a sistemului ticalosit. Nu vreau sa vad Parchet General subordonat presedintelui, si aici ma refer nu doar la Ion Iliescu, ci la toti presedintii, si nu mai vreau sa vad Servicii secrete care fac politica“, a spus liderul grupului parlamentar liberal din Camera Deputatilor, Crin Antonescu.