Liderii liberali incearca sa gaseasca solutii la tot mai desele divergente care apar intre filialele teritoriale ale PNL si PD. Liderul PNL, Calin Popescu- Tariceanu, ii invita pe liberali sa lase animozitatile la o parte si sa se impace cu aliatii democrati.

Calin Popescu-Tariceanu, presedintele PNL, le-a recomandat ieri liberalilor, cu prilejul participarii la alegerile interne din Filiala Hunedoara, sa renunte la animozitatile cu membrii PD si sa gaseasca o cale de intelegere cu acestia. a€žVa recomand tuturor membrilor PNL sa lasati animozitatile la o parte si sa gasiti calea de intelegere cu membrii PDa€œ, a spus presedintele PNL. Potrivit acestuia, viziunea liberalilor, din punct de vedere politic, este ca Alianta sa fie intarita. a€žAtata vreme cat Alianta dintre PNL si PD functioneaza, vom avea un mandat de succes. Ne vom putea prezenta in fata alegatorilor, la sfarsit de mandat, onorabil. E adevarat, sunt unele semne de intrebare, printre care si acela daca Alianta D.A. va rezistaa€œ, a afirmat Tariceanu.
Pe de alta parte, primul-ministru a sustinut ca nici un lider PNL nu se va lasa impresionat de a€žavansurilea€œ facute de PSD. a€žNe-am angajat sa facem niste lucruri, vrem sa facem si mai mult, daca se poate. In aceste conditii, nici un lider PNL nu se va lasa sedus de avansurile facute de PSD. Credem ca tara are nevoie de proiectele Aliantei. PSD este intr-o situatie dificila si lucreaza sa distruga temelia Aliantei. Nimeni din conducerea centrala a PNL si nici din teritoriu nu va fi dispus sa dea crezare unor asemenea avansuri facute de PSD. Cred ca suntem destul de inteligenti sa ne dam seama ca e important ca Alianta PNL-PD sa functioneze. Nu ne intereseaza oferta PSDa€œ, a adaugat Calin Popescu-Tariceanu.

Discutii bilaterale

Un lider al liberalilor, vicepresedintele Gheorghe Flutur, considera ca solutia pentru stingerea conflictelor dintre filialele PNL si PD in teritoriu este intalnirea regulata a liderilor democrati si liberali in cadrul consiliilor locale si judetene ale Aliantei D.A. El a a declarat sambata, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca in cadrul Aliantei D.A. exista poate prea multa transparenta si orice parere contradictorie este amplificata. a€žEste de preferat aceasta transparenta fata de linistea PSD, cu care ne-a obisnuit patru ani si care a nascut monstri, materializati in stenogramele care aratau ce se discuta in buncarele PSDa€œ, a declarat Flutur. Potrivit acestuia, in cadrul Aliantei D.A. se conteaza pe proiectele politice comune, nu pe cele concurentiale. a€žUnde apar probleme punctuale si neintelegeri, ne deplasam de la centru, atat de la PNL, cat si de la PD, pentru mediere si pentru a disciplina situatia. Unde se sare calul, actionam si altfela€œ, a spus Flutur. El a facut sambata, la Cluj, un apel catre alesii locali ai partidului sa treaca la a€ždescarcarea de vota€œ, sa vada cat din ceea ce au promis in campania electorala au si realizat. a€žTrebuie sa ne descarcam de vot. Oamenii asteapta de la noi sa realizam ceea ce le-am promis in campania electorala. Cer membrilor partidului sa rasfoiasca din nou ghidurile de campanie si sa-si scoata agendele de la naftalina, pentru a bifa ce am facut si ce mai avem de facuta€œ, a declarat Flutur.