Liberalii nu mai au rabdare si vor sa-si aleaga presedintele. Dupa retragerea lui Theodor Stolojan de la conducerea partidului, atributiile presedintelui PNL au fost preluate de Calin Popescu-Tariceanu.
Biroul Executiv Central al PNL a decis marti seara convocarea pentru maine a Delegatiei Permanente a partidului, care, la randul sau, sa adopte propunerea BExC de convocare a unui congres extraordinar la inceputul anului viitor. Vicepresedintele liberal, senatorul Paul Pacuraru, spune ca membrii Biroului Executiv erau practic obligati de Statutul partidului sa inceapa demersuriule procedurale pentru convocarea Congresului. “In termen de 60 de zile de la data desfasurarii alegerilor, potrivit Statutului, trebuia convocat congresul care sa aiba ca obiectiv, printre altele, aprobarea noii conduceri a PNL“, a precizat Paul Pacuraru. Contactat telefonic, Valeriu Stoica, fostul presedinte al PNL dinaintea lui Stolojan, a declarat ca, deocamdata, nu s-a hotarat in privinta unei posibile candidaturi pentru revenirea in fruntea PNL, decizia urmand sa fie luata dupa cel de-al doilea tur de scrutin al prezidentialelor. “Singura mea preocupare in momentul de fata este sa castigam in turul doi cu Traian Basescu“, a spus Stoica.

Stoica sustine, in continuare, fuziunea

Fostul lider al PNL sustine, in continuare, proiectul sau de fuziune dintre PNL si PD, lansat in vara, pentru a se forma un sistem politic bipolar. El a precizat ca “va milita“ pentru fuziune, fiind sustinut atat de colegii din PNL, cat si de unii din PD. “Alianta trebuie sa fie doar o etapa tranzitorie in formarea unui puternic partid de centru-dreapta. Sper ca oamenii politici din cele doua partide vor intelege acest lucru. Fuziunea dintre PNL si PD va fi utila“, a mentionat Stoica.