Liberalii au schimbat strategia in Consiliul Judetean (CJ). Acestia au anuntat ca au rupt colaborarea cu social-democratii, urmand sa lucreze cu democrat-liberalii. Presedintele organizatiei judetene PNL, Florin Turcanu, a motivat decizia prin neseriozitatea social-democratilor. "Marcu e un pervers, a crezut ca noi suntem copii si ne prosteste cu bombonele. Colaborez cu partidele care vin in sprijinul cetatenilor, insa, in continuare nu am nicio treaba cu Tabuleac (n.r. - Mihai Tabuleac, presedintele CJ)", a declarat Florin Turcanu. Liderul liberalilor a mentionat ca a avut in repetate randuri discutii cu reprezentantii PSD, insa acestia au continuat sa tradeze. Un exemplu dat a fost votarea bugetului CJ cand social-democratii au format majoritatea cu democrat-liberalii, desi aveau intelegere cu liberalii.
La randul lor, liderii PSD sustin ca liberalii nu si-au tinut promisiunile si isi urmaresc doar propriile interese. Gheorghe Marcu, presedintele PSD, a spus ca reprezentantii PNL au facut o gafa schimbandu-si strategia si o vor regreta mai tarziu. "Dau dovada ca nu ii intereseaza nimic pentru cetatenii din judet. Niciodata nu m-am coborat sa raspund la jigniri", a mentionat presedintele PSD, refuzand sa comenteze afirmatiile lui Florin Turcanu.

Postul lui Manolache - tinta noii aliante

Prima victima a noii intelegeri este vicepresedintele social-democrat al CJ, Constantin Manolache, care ar urma sa fie schimbat in prima sedinta a CJ. "Nu am fost anuntat nimic oficial, insa mi-a spus doamna Catalina Lupascu. M-a luat prin surprindere, noi ne-am respectat intelegerea si eu am cautat sa fac mai multa administratie", a precizat Constantin Manolache. Daca va pierde functia de vicepresedinte al CJ, oficialul va reveni la catedra, la Colegiul "Laurian". Liberalii i-au promis chiar un post de director. "Imi place caracterul domnului Manolache si am sa caut o scoala unde sa il pun director", a precizat Florin Turcanu.
Conducerea PD-L considera o normalitate aceasta colaborare si sustine ca anticipa o asemenea miscare. "Pana acum CJ avea multe sincope in functionare si era absolut in legea firii sa existe aceasta colaborare. Din experienta de pana acum doar PSD a tradat si la guvernare si pe liberali
in CJ", a explicat Dan Humelnicu, presedintele organizatiei judetene a PD-L.