Liberalii continua sa se situeze pe pozitii divergente in partid fata de colaborarea
cu presedintele Basescu si cea in cadrul Aliantei cu PD. in timp ce Ludovic Orban l-a atacat din nou pe seful statului si Norica Nicolai pe apropiatii presedintelui, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica, ministrii Gheorghe Flutur si Eugen Nicolaescu incearca
sa aplaneze conflictul politic din Alianta.

Liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, l-a atacat din nou sambata pe presedintele Traian Basescu, sustinand ca seful statului nu a fost invitat la ßcoala de vara a tinerilor liberali deoarece acestia nu ar fi avut ce sa invete de la el. "Ce sa invete tinerii liberali de la Basescu? Sa chiuleasca de la ßcoala, sa conduca in stare de ebrietate, sa angajeze secretare blonde, sa faca politica la carciuma sau sa i se adreseze presedintelui Frantei in engleza?", a spus Orban. Astfel a explicat Ludovic Orban de ce tinerii liberali nu l-au invitat pe presedintele Traian Basescu la ßcoala lor de vara.
In acelasi timp, senatorul Norica Nicolai a declarat la Baile Herculane ca fostii presedinti liberali Valeriu Stoica si Theodor Stolojan s-au autoexclus din PNL deoarece au atacat partidul imediat dupa alegeri, ea criticandu-l si pe presedintele Traian Basescu pentru ca accepta comportamentul lui Stolojan.
Despre Stolojan, senatorul PNL a afirmat ca "nu a venit nicio clipa in partid cu un proiect de constructie" si nici macar nu a incercat sa sprijine Guvernul, ci a atacat permanent, "dintr-o postura care, in mod normal, nu i-ar fi permis sa atace", respectiv din functia de consilier prezidential.
"Ar fi o sinucidere politica ruperea Aliantei"
Pe de alta parte, vicepresedintele PNL Gheorghe Flutur a declarat sambata la Gura Humorului ca "nu se poate discuta" despre o rupere a Aliantei PNL-PD, iar cei care discuta de o asemenea situatie nu au mandat din partea conducerii PNL.
"Nu se poate discuta despre o rupere a Aliantei D.A. Sunt anumite discutii punctuale, care sunt in contradictoriu, dar de aici si pana la a discuta de ruptura este mult. Nu agreez asa ceva. Ar fi o sinucidere politica si cei care discuta de asa ceva nu au mandat din partea conducerii partidului", a spus ministrul Agriculturii.
Liderul grupului PNL din Camera, Crin Antonescu, declarase joi ca prim-ministrul, conducerea PNL ar trebui sa aiba o discutie serioasa cu partenerii democrati.
Tot varianta Basescu e mai buna
ßi ministrul Eugen Nicolaescu incearca un compromis in razboiul dintre PNL, Basescu si PD. "Este posibil ca PNL sa mearga pe varianta Traian Basescu la viitoarele alegeri pentru Presedintie." Nicolaescu a afirmat ca varianta colegului sau de partid Crin Antonescu privind numirea unui candidat propriu din partea PNL la alegerile prezidentiale poate fi supusa dezbaterii, dar ea nu este definitiva.
Ministrul liberal Eugen Nicolaescu a declarat ca scandalul dintre PNL si PD pe tema sustinerii viitorului candidat la Presedintie a fost exagerat. "Daca oamenii nu au minte, unul arunca o piatra si toti se arunca in apa dupa piatra respectiva", a spus deputatul liberal de Mures, facand referire la afirmatiile colegului sau.