Presedintele PNL, Crin Antonescu, a solicitat, sambata, Delegatiei Permanente (DP) sa ii acorde un mandat explicit pentru stabilirea guvernului din umbra care sa fie prezentat alaturi de noul program politic al formatiunii in discutiile viitoare privind guvernarea, propunerea sa fiind acceptata cu unanimitate de voturi. "Cred ca PNL trebuie sa contribuie la gasirea unei solutii cat mai curand pentru guvernarea Romaniei si de asemenea, ceea ce nu e usor, sa aiba grija fata de sine fata de alegatori sa nu faca guvernare oricum si pentru orice. Trebuie sa gasim o solutie, dar care sa fie o solutie buna, deschisa catre viitor, nu spre trecut", a sustinut Crin Antonescu. El a mentionat ca liberalii ar trebui spuna foarte curand: "Acestia suntem noi, asta ofera in acest moment PNL, ofera un program alternativ, un guvern alternativ, oameni in carne si oase, sa incercam o experienta noua poate mai inconfortabila pentru noi in interior, sa facem oferta acum ca s-o stie lumea pentru cand vom intra la guvernare in 2012 sau mai devreme, ca sa stie lumea ce facem si cu cine anume facem cand venim la guvernare".
In plus, liderul PNL a mentionat ca programul politic elaborat sub coordonarea lui Varujan Vosganian va fi adoptat in urmatoarea sedinta a Delegatiei Permanente. "Va cer in incheierea acestei interventii un vot care, pe de-o parte, daca el se produce, reprezinta acceptul de a asuma aceasta pozitie pe care eu am expus-o din punct de vedere politic si de asemenea un mandat pe care vi-l cer in mod explicit pe care sa mi-l dati sau nu, pentru a alcatui si a va propune (...) intr-un termen de doua-trei saptamani, o echipa guvernamentala un Guvern din umbra cum se numeste in alta parte, un guvern alternativ al PNL", a spus presedintele PNL.






Mandatul solicitat de Crin Antonescu a fost adoptat prin votul unanim al membrilor Delegatiei Permanente, prezenti la lucrari.