Liberalul George Scutaru a declarat la Buzau ca preconizata restructurare guvernamentala nu ar trebui sa dureze mai mult de doua-trei saptamani. In opinia sa, negocierea intre partidele din coalitie ar trebui sa se bazeze pe principii, si nu pe calcule personale. Scutaru a precizat insa ca liberalii nu vor renunta la ministerele Apararii si Finantelor, atata timp cat PNL se afla la guvernare. Mai mult, Scutaru crede ca procesul de reforma demarat de liberali in domeniul apararii trebuie continuat pe linia pe care acesta a inceput.

Remanierea de iarna!
Pe de alta parte, ministrul Apararii Nationale, liberalul Teodor Ahtanasiu, a declarat ca remanierea guvernamentala nu va fi facuta pana la iarna si nu va fi anuntata public inainte de a se produce. Intrebat daca se va produce o remaniere guvernamentala si daca va fi si el vizat, Athanasiu a declarat ca nu se pune problema unei astfel de schimbari. Mai mult, informatiile aparute in presa conform carora ar urma sa fie inlocuit de vicepresedintele PD Cezar Preda sunt doar "speculatii politice", a explicat Athanasiu. "Remanierea o face primul-ministru, nu vicepresedintii de la PD sau de la alt partid. Cand primul ministru va face remanierea, din cate il cunosc eu, o va face pur si simplu, nu o va declara cu cateva zile inainte. Declaratiile ce vizeaza remanierea sunt declaratiile politice ale unor oameni ce vor sa isi faca o imagine personala si urmaresc un anumit scop", a spus Athanasiu.
De asemenea, senatorul PNL de Bacau, Ioan Aron Popa, considera ca o remaniere va fi benefica. El este de parere ca remanierea va fi facuta daca asa considera de cuviinta Coalitia de la guvernare, nu daca asa doreste PSD.