Liberalii sustin ca democratii ii aduc cu forta pe oameni la mitingurile de sustinere a presedintelui suspendat Traian Basescu. In acest sens ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a precizat ca a primit sesizari de la mai multi functionari publici care au fost amenintati de sefii lor, membri PD, ca, daca nu participa la actiunile partidului, vor fi aspru sanctionati. Mai mult decit atit, liderul liberal crede ca cei mai multi dintre oamenii care au participat duminica la mitingul pro-Basescu de la Iasi nu au si nici nu au avut vreodata vreo legatura cu Partidul Democrat, fiind vorba de cetateni adusi cu forta de pedisti.

"Am aflat ca multi dintre cei care participa la aceste mitinguri sint luati cu forta din institutii publice conduse de membri PD. In cursul intregii saptamini am fost contactat de sute de angajati din institutiile conduse de pedistii. Acestia s-au plins ca au fost exercitate presiuni asupra lor pentru a participa la mitingul de la Iasi. Am convins mai multi oameni sa apara in conferinte de presa si sa spuna adevarul despre cei care ii conduc", a declarat Ludovic Orban.

Ceausescu a murit, dar nu si metodele lui

Liberalii mai cred si ca modul in care Partidul Democrat face campanie electorala seamana foarte mult cu ceea ce se intimpla inainte de ‘89. "Partidul Democrat scoate oamenii din case asa cum facea Partidul Comunist pe vremea lui Ceausescu. Doar foarte putini dintre cei care participa la mitingurile pro-Basescu sint cu adevarat sustinatori ai presedintelui suspendat, cea mai mare parte a participantilor fiind obligata sa se afle acolo. Acest lucru l-am aflat si eu recent", a completat Orban.

Ministrul Transporturilor a precizat ca PNL a ales sa faca o companie directa, care, desi nu este spectaculoasa, este mult mai eficienta decit cele ale PD si PSD. "Noi vrem sa aratam ca dreptatea este de partea noastra. Basescu trebuie sa plece si sa lase Romania sa-si continue drumul inainte", a incheiat liderul liberal.

Liberalii se folosesc de lovituri sub centura pentru a-i invinge pe democrati. Dupa ce au spus ca Basescu a inceput sa se comporte precum Hitler, Musolini, Stalin, Ceausescu, penelistii sustin acum ca PD aminteste de modul in care actiona Partidul Comunist Roman.