Liberalii sustin ca nu mai exista nici o cale impacare intre ei si Theodor Stolojan, pentru ca acesta a tradat si a contribuit la scindarea PNL, la comanda lui Traian Basescu. Liberalul Adrian Iorgulescu a declarat joi ca liberalii nu vor colabora niciodata cu "tradatorii din gruparea SS - Stolojan si Stoica", in contextul in care Stolojan va fi propus premier de PD-L. "In PD-L va fi o situatie destul de conflictuala in momentul in care se va pune problema cine va fi nominalizat premier. Sunt vanturate trei nume. Primul, Stolojan. Din punctul meu de vedere, e un produs politic expirat, el apartine trecutului, nu prezentului, nu poate sa mai dea credinta romanilor intr-un proiect politic inovatorL-am auzit vorbind pe domnul Boc despre tradarea lui Tariceanu si a liberalilor. E fabuloasa aceasta afirmatie. Cei care au tradat sunt cei care au plecat cu Stolojan, fractionand PNL. Ei sunt tradatori. Putem noi sa dam mana cu acesti tradadori, cu gruparea SS, Stolojan-Stoica? Evident ca acest lucru pentru noi este imposibil. Din punct de vedere al moralitatii politice, demnitatii formatiunii noastre politice, desi se spune ca in politic se poate face orice, va spun ca cei care suntem acum in conducerea PNL nu acceptam un asemenea compormis", a sustinut Adrian Iorgulescu.
Liberalul a mentionat ca PNL poate discuta insa cu PD-L in conditiile in care aceasta formatiune il va propune ca premier pe Vasile Blaga sau pe Adriean Videanu, dar a subliniat ca PNL doreste sa formeze singur viitorul guvern. "Probabil ma veti intreba 'Cum veti reactiona daca vor fi propusi premieri Blaga sau Videanu?'. Opinia mea este ca aici lucrurile pot fi discutate, dar intentia noastra este ca premierul sa-l punem noi. Nu vom accepta niciun fel de formulare de tipul: 'Vrem sa facem cu PNL, dar nu Tariceanu sau Ionescu sau Popescu din structura de conducere'. Asemenea conditii sunt inacceptabile. PNL va fi cel care isi va fixa echipa si nimeni din afara nu are niciun cuvant de spus. Deocamdata ne propunem sa facem noi guvern, sa-l facem noi cu altii, nu sa fim noi remorca nici la PSD, nici la PD-L", a spus Iorgulescu.
El l-a criticat dur pe fostul lider PNL Theodor Stolojan. "Domnia sa (Theodor Stolojan - n.r.) a avut destul de multe probleme de sanatate. Un premier trebuie sa fie sanatos si la minte si la trup. Doamne fereste sa se mai intample situatia care s-a intamplat in urma cu trei ani si jumatate, cand a clacat fizic. Dar mai are o problema: Stolojan a rupt PNL la comanda primita de la Cotroceni. In momentul acela, PNL si-a luat pentru totdeuna ramas bun de la el si de la cei care au plecat", a spus Adrian Iorgulescu.
El si-a exprimat speranta ca "PD-L se va gandi bine inainte de a face propuneri pentru ipoteticul sau premier" si a remarcat ca PD-L are o problema in ceea ce priveste izolarea cauzata de presedintele Traian Basescu. "Nu pot sa nu constat ca PD-L este intr-o stare de relativa izolare, si acest lucru se datoreaza in principal presedintelui Traian Basescu, care a radicalizat relatiile cu PNL, printr-o intrasigenta pe care nu vreau s-o calific, si a anuntat ca nu doreste sa faca nicio alianta cu PSD. Ramane de vazut cu cine pot sa faca ei guvernul", a precizat liberalul.