Liberalii gorjeni au inceput sa isi spele rufele in public si sa scoata mizeria de sub pres cu putin timp inainte de organizarea alegerilor pentru desemnarea noului presedinte al Organizatiei Judetene.

Candidatii la sefia Organizatiei Judetene a PNL Gorj au inceput sa isi arunce vorbe "grele" in public, cu doua saptamani inainte de alegerile pentru desemnarea noului presedinte al liberalilor gorjeni. Ultimul care a lovit "in plin" in adversarii sai: Dian Popescu, presedintele Organizatiei PNL Targu Jiu si candidat la sefia partidului, precum si in Gheorghe Orzan, sustinator al lui Dian Popescu, este Radu Angheloiu, vicepresedintele Consiliului Judetean Gorj. Aspirant si el la fotoliul de presedinte al PNL Gorj, Radu Angheloiu a pierdut recent sustinerea lui Gheorghe Orzan, care a trecut de partea sefului PNL Targu Jiu. In replica, Radu Angheloiu a transmis colegilor sai de partid o scrisoare deschisa, in care vorbeste despre un asa-numit "sistem securist" instituit in organizatia judeteana a PNL, bazat pe "turnatorie si santaj".

Replici acide

Radu Angheloiu considera in scrisoarea data publicitatii ca Gheorghe Orzan ar fi fost fortat sa il sustina pe contracandidatul sau: "Trebuia, insa, sa atrag atentia colegilor mei asupra pericolului spre care ne putem indrepta. Va spun ca, atata vreme cat politica in Partidul National Liberal se va face in continuare in acest fel, acest partid nu va avea nici o sansa. Cata vreme vor functiona un sistem securist, turnatoria si santajul, nimeni nu va avea incredere in liberali. Ramane la judecata lor daca isi doresc un presedinte ales prin tradari si presiuni - care va discredita definitiv imaginea partidului in Gorj si in tara", se mentioneaza in documentul amintit. Gheorghe Orzan a spus ca gestul lui Radu Angheloiu este "incalificabil". La randul sau, Dian Popescu nu a negat continutul scrisorii, ci doar l-a completat: "Care dintre cele trei lucruri - sistemul securist, turnatoria sau santajul - l-a facut pe Radu Angheloiu vicepresedinte la Consiliul Judetean?". De mentionat ca liberalii gorjeni nu au avut niciodata "liniste" in filiala, nici cand au fost la putere, nici cand s-au aflat in opozitie.