Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat la sfA¢rsitul saptamA¢nii trecute ca liderul filialei gorjene, Dan Ilie Morega, a fost suspendat pentru o luna din partid, perioada in care secretarul general al PNL va face o ancheta la organizatia judeteana din Gorj. Totodata, Tariceanu a confirmat si suspendarea pentru 1 an a lui Gheorghe AŸtefan din functia de primar al Piatra Neamt.

a€žDomnul Morega este acuzat de un comportament care mi se pare ca excede conduitei politice morale. Morega va fi o luna suspendat din partid. Secretariatul General al PNL va face toate cercetarile legate de acuzatiile care ii sunt adusea€œ, a declarat Tariceanu.De asemenea, liderul PNL a precizat ca va fi cel care va solicita excluderea din partid a lui Morega daca se va constata ca acuzatiile care ii sunt aduse sunt fondate. La sfA¢rsitul saptamA¢nii trecute a aparut in presa o inregistrare audio a discutiilor din Biroul Politic al PNL Gorj, in care liderul filialei, Dan Ilie Morega, le reprosa mai multor sefi liberali de institutii publice din judet ca nu au reusit sa strA¢nga destui bani pentru alegerile europarlamentare. a€žLe-am solicitat tuturor celor implicati in campania pentru alegerile europarlamentare ca finantarea sa se faca prin mijloace transparente. Le-am spus ca nu accept niciun fel de compromis in acest sensa€œ, a declarat vicepresedintele PNL Ludovic Orban la aflarea vestii.
Totodata, Tariceanu a confirmat decizia de suspendare pentru un an din partid a primarului municipiului Piatra Neamt, Gheorghe AŸtefan.
a€žAstazi (sA¢mbata a€" n.r.) a fost aprobata solicitarea Organizatiei PNL Neamt prin care actualul primat de Neamt, Gheorghe AŸtefan, a fost suspendat un an din calitatea de membru PNLa€œ, a declarat Tariceanu. Comitetul interimar de conducere al filialei PNL Neamt a propus saptamA¢na trecuta suspendarea pentru un an din partid a primarului din Piatra Neamt, Gheorghe AŸtefan, pe motiv ca s-a declarat simpatizant al PLD.

PSD acuza a€žnoua generatiea€œ de baroni

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca in momentul de fata a€žMoregii si Mantogii reprezinta noua generatie de baroni portocaliia€œ, referindu-se la scandalul legat de filiala PNL Gorj, al carei lider este Dan Ilie Morega. a€žEu constat ca dupa ce PSD a reusit cu dificultati la nivelul judetului Gorj sa depaseasca un anumit tip de politica din perioada Mischie, partidul a fost atacat, etichetat ca un partid al baronilor locali. Aceasta meteahna a fost transferata catre PD-isti si PNL-isti, pentru ca este vorba nu numai de cei care incearca sa ia bani cu japca pentru partid in afara legii. Dar si domnul Mantog, care e de la PD, este exact aceeasi tipologiea€œ, a declarat Geoana. El sustine ca PSD a facut un pas mare catre schimbarea unui tip de personaje si mod de a face politica, adaugA¢nd ca, a€ždin pacate, meteahna politicii romA¢nesti s-a bagat in cei care sunt astazi la puterea€œ.