Delegatia Permanenta a PNL Bihor a decis, ieri, intr-o sedinta extraordinara, sa renunte la alianta cu filiala locala a PD,
confirmand in unanimitate o decizie anterioara a Biroului Permanent Judetean al organizatiei.
Rezolutia a fost votata in unanimitate de cei 120 de membri ai Delegatiei Permanente a PNL Bihor prezenti la reuniune, dintr-un total de 140 de membri, cati numara acest organism. Biroul Permanent Judetean al PNL decisese, miercuri, ruperea Aliantei cu PD in plan local, pe motiv ca protocolul a fost incalcat de mai multe ori de democrati.
Potrivit purtatorului de cuvant al PNL Bihor, Cristian Bodea, "votul Delegatiei Permanente a fost consultativ, in acelasi timp el fiind si un vot de incredere acordat Biroului Permanent judetean",
a declarat Bodea.
Acesta a mai spus ca din Delegatia Permanenta fac parte toti presedintii de organizatii locale, primarii, viceprimarii, consilierii judeteni si membrii Comitetului Executiv, fiind prezenti la intalnire 120 din 140 de membri.
Liderul judetean al PNL, Cornel Popa, vicelider al grupului parlamentar liberal din Camera Deputatilor declarase ca "PNL Bihor s-a saturat sa fie umilit de PD".
Popa a amintit ca la constituirea
CJ Bihor si la cea a Consiliului Local al municipiului Oradea, reprezentantii PD au sustinut candidatii PSD si UDMR la posturile de vicepresedinte, respectiv viceprimar si ca, din 2004, PD Bihor ar fi sabotat actiunile Aliantei.
Decizia de miercuri a Biroului Permanent Judetean al PNL a survenit inscrierii in PD Bihor a lui Gavrila Ghilea, vicepresedinte al CJ, ales in 2004 pe listele PSD.
La reuniunea de duminica a Delegatiei Permanente, Cornel Popa si-a reiterat acuzele aduse omologului de la PD, Petru Filip, despre care a afirmat ca "nu se mai satura de imagine pe bani publici" si ca la atribuirea contractelor de executare a lucrarilor publice favorizeaza "grupurile de interese" din PD, PSD si UDMR Bihor.