Premierul Calin Popescu-Tariceanu se bucura de sustinerea totala a liberalilor, care ar intra in Opozitie daca s-a pune problema inlocuirii acestuia. Senatorul liberal Teodor Melescanu sustine ca PNL mai bine pleaca de la guvernare decat sa desemneze un alt premier.

Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a declarat sambata la Targoviste, ca premierul Calin Popescu-Tariceanu se bucura de sprijinul total al liberalilor, care nu agreeaza venirea lui Theodor Stolojan in fruntea Guvernului, asa cum s-a vehiculat in ultimul timp. a€žCalin Popescu-Tariceanu nu are intentia sa-si dea demisia, si o alta posibilitate de a fi inlocuit nu exista, in afara de cazul in care ar obtine un vot de neincredere in Parlament. Daca se ajunge aici, mai bine trecem in Opozitie, decat sa desemnam un alt prim-ministrua€œ, a afirmat Teodor Melescanu. çn plus, a mai spus Melescanu, protocolul Aliantei D.A. nu permite numirea unui prim-ministru care sa nu aiba sustinerea liberalilor.
Vicepresedintele liberal Teodor Melescanu a participat la Conferinta Judeteana a PNL Dambovita, unde a fost prezent si consilierul prezidential Theodor Stolojan.
Despre participarea acestuia la un eveniment politic al liberalilor, Melescanu a spus ca nu este vorba de o implicare politica activa, a€ždar Stolojan nu poate sa nu urmareasca cu interes activitatea partidului caruia i-a fost presedintea€œ.

Orban nu intelege ce s-a intamplat cu Basescu

çn acelasi timp, presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a declarat, tot sambata, dar la Craiova, ca nu intelege a€žce s-a intamplata€œ cu Traian Basescu, pe care l-a cunoscut ca un adversar inversunat al PSD si i-a cerut acestuia sa schimbe oamenii PSD din institutii si a€žsa nu mai actioneze impotriva Alianteia€œ.
Prezent la Craiova, unde a participat la intrunirea alesilor locali liberali din zona Olteniei, presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, il acuza pe presedintele Traian Basescu ca, in ciuda promisiunilor facute de a scapa de a€žoamenii de casa ai lui Iliescua€œ, nu a intreprins nimic in acest sens.
a€žNu pot intelege ce s-a intamplat cu Traian Basescu. Am avut privilegiul de a lucra cu el atunci cand era primar. S-a schimbat foarte mult in raport cu perioada in care am colaborat si mi-e foarte greu sa inteleg de ce. Voia sa dea de pamant cu toti pesedistii, cu toti coruptii, cu toti reprezentantii sistemului ticalosit, dupa cum suna expresia folosita de el. Credeam ca in prima zi ii aduna pe toti si da cu napalm sau macar ca ii da afara in suturi din institutii. Dar nu s-a intamplat nimic. Astept si sper sa-l regasesc pe Traian Basescu din perioada cand era primara€œ, a declarat Ludovic Orban.

N-a castigat de unul singur!

çn opinia sa, presedintele Basescu nu ar mai trebui sa actioneze impotriva Aliantei, cu atat mai mult cu cat alegerile prezidentiale au fost castigate si cu ajutorul celor doua partide, PNL si PD.
a€žÃ§n momentul in care s-a facut sondajul pentru a desemna candidatul Aliantei la functia de presedinte, Traian Basescu avea doar 9 la suta ca intentie de vot, iar Theodor Stolojan avea 28 la suta. Traian Basescu nu a ajuns la cota de intentie de vot a lui Stolojan decat in a treia saptamana de campanie electorala. Daca isi imagineaza ca a castigat alegerile datorita personalitatii sale covarsitoare, si nu datorita muncii unei echipe, atunci este naiv. Nimeni nu ii cere sa actioneze la comanda Aliantei, ci sa nu mai actioneze impotriva hotararilor Aliantei. Mai ales impotriva acelora care privesc schimbarea sefilor de institutii unsi de PSDa€œ, a mai spus Orban.